Scoret sitt første Pompey-mål

Haji Mnoga spås en stor framtid. Tirsdag kveld scoret forsvarsspilleren sitt første mål for Pompey – med landslagstreneren på tribunen.


NYHETER: 18 år gamle Haji Mnoga debuterte for Pompey for over to år siden og har lenge blitt spådd en lys framtid. Han har u-landskamper for England og er nå oppe i elleve førstelagskamper for Pompey, deriblant kamper i League One og FA-cupen, i tillegg til EFL Trophy.

SE OGSÅ: Haji Mnogas spillerprofil

I tirsdagens kamp mot Cheltenham spilte Mnoga høyre vingback. Han har spilt mest høyreback og er veldig offensiv og angrepsvillig. Han har nå spilt både høyreback, høyre vingback og høyre midtbane for Pompey. I framtiden spås han en karriere som midtstopper. Hans fysikk er imponerende for en så ung spiller. Han er 185 centimeter høy, kraftig og hurtig.

Som vingback scoret Mnoga også sitt første mål. Etter et kvarter skar han inn fra høyre og avsluttet med venstrefoten. Skuddet gikk inn og Mnogas første seniormål for Pompey var et faktum. Det endte med seier 3-0 og sannsynligvis er Mnoga et selvskrevet navn på laget også i de kommende rundene i EFL Trophy.

Unggutten som har gått gradene i Pompey, og er født i Portsmouth, vil trolig få sjansen også i cupkamper og seriekamper utenom EFL Trophy.

 

– Min hjembys klubb

Mnoga fortalte etter kampen om hvor stort det var å score sitt første mål for Pompey.

– Jeg hadde følelsen før kampen at jeg ville score. Da jeg fikk vite at jeg skulle spille vingback visste jeg at jeg ville få muligheter til å være med i angrep. 

– Da ballen gikk inn, visste jeg derimot ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde ikke planlagt noen feiring. Forhåpentligvis blir det en bedre feiring neste gang jeg scorer, smiler 18-åringen.

Som en ekte Portsmouth-gutt var det ekstra store

– Dette er min hjembys klubb og det føles derfor helt utrolig. Jeg håper å holde nivået oppe slik at jeg får flere sjanser utover i sesongen. Jeg skal jobbe hardt og har håp om å få spille mer i ligaen også.

– Jeg er klar over at jeg må være tålmodig, men det er veldig viktig å jobbe hardt og ta godt vare på de sjansene en får, konkluderer Mnoga til Pompeys offisielle webside.

 

Landslagssjefen så på

Til stede på tirsdagens kamp var også Englands U19-landslagstrener, Ian Foster.

– Jeg fikk ikke vite det før etter kampen at Foster var og så på, men det er utvilsomt godt nytt for meg at han var her. Jeg spilte en god kamp, og selv om jeg ikke har vært med i de siste landslagstroppene er det et mål for meg å bli tatt ut igjen. 

– Fortsetter jeg å få spilletid for førstelaget, vil det styrke mine muligheter for flere landskamper. Mange av de som er på landslaget spiller for storklubbene, men jeg tror at jeg kan oppnå mine England-ambisjoner som Pompey-spiller, sier Mnoga til The News.