Fem dager til seriestart: Signerte ny høyreback

I konkurranse med blant annet Championship-klubben Preston har Pompey sikret seg høyrebacken Callum Johnson.


NYHETER: 200.000 pund, med diverse klausuler (add ons), skal være overgangssummen Pompey betaler til Accrington Stanley for den 23 år gamle høyrebacken som har fått trøye nummer to i Pompey.

Johnson har skrevet under på en toårskontrakt, men Pompey har opsjon på ytterligere ett år om de ønsker å forlenge.

SE OGSÅ: Callum Johnsons spillerprofil

Johnson regnes av mange som en av de beste backene i League One og Accrington Stanley skal visstnok ha avvist et bud på over det dobbelte av hva Pompey betalte nå i januar. Dette fra Preston, ifølge flere medier. Preston skal også ha vært blant klubbene som ønsket Johnson nå, men Pompey klarte altså å sikre seg høyrebacken.

– Han er en spiller vi har fulgt over tid, og vi er veldig glade for at han kommer inn og forsterker forsvaret vårt. Callum er ung, men han har allerede fått mye erfaring gjennom sine år i Accrington Stanley. Nå er det tid for å han å ta utfordringen med å komme til Fratton Park og spille for Pompey, kommenterer Pompey-manager Kenny Jackett. 

– Matchende ambisjoner

Johnson gikk gradene i Middlesbrough før han gikk til Accrington Stanley. Med dem rykket han opp fra League Two til League One og det sies at han har en høy stjerne i klubben, både for sine prestasjoner på banen og for den han er utenfor banen. Han spilte 119 kamper og scoret ett mål for Accrington Stanley etter å ha kommet fra Middlesbrough.

– Pompeys ambisjoner matcher mine. Pompey vil rykke opp til Championship og det er også mitt personlige mål å spille i Championship. Størrelsen på klubben, manageren, stadion, supporterne. Det krysser av i mange av boksene mine og jeg er veldig glad for å være her.

– Jeg har faktisk aldri spilt på Fratton Park selv ennå, men jeg har hørt mye ros om stadion, atmosfæren her og hvor vanskelig det er å få med seg noe poeng for bortelagene herfra, sier Callum Johnson til Pompeys offisielle webside.

Han spilte defensiv midtbanespiller som unggutt i Middlesbrough, men det er som høyreback i Accrington Stanley han har gjort seg bemerket og ettertraktet.

– Jeg kan spille i flere posisjoner, men det er som høyreback jeg har spilte mesteparten av min seniorkarriere. Det er også der jeg trives best og det er der jeg mener jeg er best, kommenterer Johnson.