2019-20: Portsmouth – Shrewsbury Town 2-0

Angriberne sørgede for pligtsejr.

På papiret var det en taknemmelig opgave da vi skulle forsøge at komme tilbage på sejrssporet mod formsvage Shrewsbury Town, og det gik heldigvis helt som forventet da det blev til relativt sikre 2-0 mod en modstander, der aldrig rigtig formåede at bide fra sig. I tabellen ændrede det ikke noget, og vi ligger fortsat nummer seks i rækken, men vi kom i gang igen i første forsøg, og det var det afgørende.

Der var denne eftermiddag skiftet ud på hele tre pladser siden 0-1 nederlaget til Coventry tirsdag aften. På midten af banen fik Gareth Evans chancen på bekostning af Ben Close mens der også var ændringer i front og på venstre fløj. Ryan Williams og John Marquis måtte se på i stedet for Marcus Harness og Ellis Harrison. Dermed blev der altså som håbet roteret en smule i truppen midt i dette tætte program.

Kampen

Helt som forventet var det et kompakt stående Shrewsbury-mandskab der troppede op på Fratton Park, og de holdt os stort set fra chancer før pausen. Orkanen Dennis gjorde med en kraftig blæst og nedbør oveni betingelserne svære for de to hold. Når det er sagt så havde Pompey gennem hele halvlegen det meste af spillet, og de halve chancer der opstod tilhørte hjemmeholdet, hvoraf de to bedste faktisk kom fra Steve Seddon. Midt i halvlegen testede han gæsternes keeper Max O’Leary med et hårdt skud, og sekunder før pausefløjtet forsøgte venstrebacken sig med et langskud, der lige dykkede over Shrewsburys overlægger. Men 0-0 forblev det ved pausen.

Lidt overraskende havde vi svært ved at få gang i spillet igen fra anden halvlegs start, og det var gæsterne som virkede farligst. To gange måtte Bass i aktion og redde nærgående forsøg. Så havde manager Kenny Jackett set nok og foretog en dobbelt udskifting. Ind kom John Marquis og McCrorie på bekostning af Bolton og Evans. Dermed havde vi for en gangs skyld to angribere på banen samtidig, og det gav pote. Seks minutter efter indskiftningen var Harrison først på bolden efter et indlæg fra McCrorie og kunne uhindret heade bolden i nettet til en Pompey-føring. 1-0. Det satte yderligere gang i sagerne, og efterfølgende kom vi frem til flere gode forsøg, der dog blev snuppet af O’Leary i gæsternes mål. Otte minutter før tid blev sejren så endeligt cementeret da Marquis sikkert kunne sende bolden i nettet efter at Harness fandt ham med en fin stikning. Heller ikke herefter kunne udeholdet mobilisere et comeback, og kampens sidste minutter forløb uden de store højdepunkter.

Eftertanken

Det blev altså heller ikke Shrewsbury som tilførte os sæsonens første nederlag på hjemmebane, og Fratton Park er fortsat et uindtageligt fort. Det er lidt overraskende med tanke på, hvor svingende præstationerne var i efteråret, men stimen holder ved og så langt inde i sæsonen skal det ikke udelukkes, at den giver en selvforstærkende effekt hver gang at den forøges. Med syv hjemmekampe igen skal det blive interessant at se om det varer ved, for det er ikke i nyere tid lykkes for Pompey at komme ubesejret igennem en sæson på hjemmebane. Lykkes det vil det også med stor sandsynlighed være ensbetydende med som minimum en plads i top seks, hvis ikke mere. Kigger vi på indbyrdes opgør mod de andre tophold venter der ikke flere af disse på Fratton Park, hvor den højest placerede ventende modstander er Fleetwood Town pt. beliggende på en 8. plads. Skal det virkelig lykkes?

Et hurtigt liga-overblik

En udligning i overtiden af AFC Wimbledon hos Rotherham United betyder at der nu blot er fire points mellem os på 6. pladsen og sidstnævnte, som stadig fører League One. Klubberne i top seks har dog ikke alle spillet lige mange kampe, hvilket forplumrer billedet en smule. Peterborough mistede anden pladsen da de tabte med 1-2 hos Fleetwood Town. Ny toer er Coventry City, der uden de store problemer vandt med 2-0 hos Southend United, som efterhånden har 14 points op til den livsreddende side af stregen og ligner en klar nedrykker. Sejre var der også til både Wycombe Wanderers, Ipswich Town og Sunderland, der vandt 1-0 mod en anden direkte konkurrent i oprykningsræset, Oxford United.

League One, Fratton Park, 15. februar 2020

Portsmouth – Shrewsbury Town 2-0 (0-0)

64. minut: 1-0 Ellis Harrison

82. minut: 2-0 John Marquis

Opstillingen (4-2-3-1): Bass; Bolton (McCrorie ’58), Burgess, Raggett, Seddon; McGeehan, Naylor (anfører); Harness, Evans (Marquis ’58), Curtis (Williams ’89); Harrison

På bænken: MacGillivray, Whatmough, Brown, Close, Williams, McCrorie og Marquis

Advarsel: Burgess

Tilskuere: 18.214 (heraf 319 medrejsende Shrews supportere)