2019-20: Portsmouth – Barnsley 4-2 (FA Cup)

Sæsonens bedste kamp sendte os til 5. runde.

Pompey satte en tyk streg under holdets styrke i denne sæson foran egne supportere da Barnsley eftertrykkeligt blev sendt ud af FA Cuppen med et nederlag på 2-4 i en kamp hvor hele klaveret spillede som det skulle. Dermed er vi med i hatten når der mandag aften trækkes lod om parringerne til 5. runde af pokalturneringen. Med sejren spiller vi stadig på tre heste i denne sæson, som nu er garanteret at nå op på mindst 59 kampe.

Med seneste ligakamp hos Bolton som udgangspunkt var der tre ændringer i dagens startopstilling. De kom alle på midtbanen, hvor Andy Cannon, Ben Close og Ryan Williams fik chancen på bekostning af Marcus Harness, Ellis Harrison og Cameron McGeehan. Sidstnævnte var som bekendt spærret i dagens kamp.

Kampen

På trods af, at det endte med hele seks mål var det en kamp som tog et stykke tid om at komme i gang. Langsomt fik vi dog overtaget og styrede begivenhederne halvlegen ud. Især på kontrastødene virkede vi både hurtige og farlige. Første reelle chance stod anfører Tom Naylor for, men hans skud strøg et stykke fordi gæsternes mål. En endnu større Pompey-mulighed stod udeholdet faktisk for da Barnsley keeper Brad Collins med et udspark ramte Marquis, men returbolden gik lige forbi mål. Vi skulle hen til det 37. minut før det endelig lykkedes for os at passere gæsternes målmand. Andy Cannon spillede Ben Close fri et stykke uden for Barnsleys felt, og midtbanespilleren sendte sit godt placerede skud i nettet til en fortjent føring. Et par minutter efter kunne det være blevet 2-0, havde det ikke været for en fin redning af Collins på et skud fra Curtis. Pompey nåede alligevel at fordoble føringen før pausen da Marquis sekunder før hjalp et hovedstød fra Curtis de sidste centimeter over stregen. Dermed hed pausestillingen 2-0 og hjemmeholdet virkede ganske komfortable.

Udeholdet virkede fra anden halvlegs start opsatte på at komme tilbage i kampen, og alligevel var det Pompey som var tættest på at komme på måltavlen igen da keeper Collins med lidt besvær fik stoppet en bold som lidt tilfældigt havde ramt Marquis inde foran mål. Igen fik vi langsomt overtaget spillet, og det var derfor lidt ud af det blå at gæsterne fik reduceret efter en times spil da Woodrow sendte kuglen i netmaskerne fra omkring 30 meters afstand. Et pragtmål som ikke levnede Alex Bass nogen chancer for at snuppe. Minuttet efter burde Barnsley have bragt balance i regnskabet, men Jacob Brown brændte en halvstor chance fri foran mål. Det hævnede sig umiddelbart efter da Curtis opsnappede et langt udspark fra Bass, vristede sig fri at sig markør og tordnede bolden i mål til 3-1. Det var ikke meget som supporterne havde set til deres forhenværende yndling Conor Chaplin indtil da, men han nåede frem til to halve chancer, som han dog ikke kunne udnytte. På det punkt var Pompey langt mere kliniske denne dag, og efter et hjørnespark fra Seddon kunne Burgess uhindret heade bolden i mål til 4-1. Det var selvsagt afgørelsen, og et sidste-minuts mål fra Chaplin kunne ikke bringe avancementet til 5. runde i fare.

Eftertanken

Man kan altid diskutere om vi var gode eller Barnsley bare dårlige, men sidstnævnte lignede på intet tidspunkt et hold fra rækkens ovenover om end vi heller ikke gav dem plads til ret meget. I front er der efterhånden ikke megen tvivl om, at Marquis har sat sig på positionen som den enlige angriber i systemet, og kan han holde scoringssnittet fra de seneste kampe bliver han guld værd. Påp midtbanen har Ben Close ofte været udsat for kritik, men også han leverede en fin præstation i dag og er en spiller som vi forhåbentlig holder fast i længe endnu. Defensivt var vi i perioder udfordrede i dag men blev heldigvis reddet af en sprudlende offensiv, som mange nok vil spørge hvor har været i dagligdagen i League One. Mod Barnsley så vi dens fulde potentiale. Vil vi også få lov til det på tirsdag i Lincoln?

Efter flere udsolgte kampe på Fratton Park, og endnu flere meget tæt på, var det skuffede men forventeligt at der blot dukkede lidt over 13.000 op til dagens pokalkamp. Klubben valgte at skrue op for billetprisen, hvilket afstedkom en del kritik, og mange valgte simpelthen at blive hjemme. Det har man forhåbentligt lært noget af.

Et hurtigt liga-overblik

Også på denne dag blev der spillet ligakampe i League One, hvilket gav enkelte forskydninger i topstriden. Nyt tophold er Ipswich Town efter at The Tractorboys slog Lincoln City med 1-0. Dermed udnyttede klubben fra Suffolk at Roetherham tabte med 1-2 hos Peterborough, som dermed placerede sig i play-off feltet og samtidig overhalede os i tabellen. Bristol Rovers og Fleetwood Town spillede 0-0, og samme resultat blev det fredag aften mellem Sunderland og Doncaster Rovers.  I tabellen er vi nu 8’er, et point fra play-offs og seks fra top to. De fleste klubber foran os har spillet mellem en og tre kampe flere end os. Kun Coventry City på 4. pladsen har spillet samme antal kampe.