Ny kontrakt til Bass

Han har overraskende overtatt som førstekeeper de siste ukene. Nå er også unggutten Alex Bass belønnet med ny kontrakt.


NYHETER: 21 år gamle Alex Bass var tredjekeeper for halvannet år siden, men avanserte i løpet av fjorårssesongen til andrekeeper. Craig MacGillivray var et soleklart førstevalg forrige sesong, og det har han også vært i første halvdel av denne sesongen. MacGillivray har også blitt tatt ut i den skotske A-landslagstroppen ved flere anledninger og har vært linket til Rangers nå i januar.

Selv om MacGillivray ikke har vært like god denne sesongen som forrige sesong, var det overraskende at Alex Bass brått overtok plassen hans 1. januar. Etter det har Bass spilt fra start i seriekampene + FA-cupkampen mot Fleetwood. MacGillivray har kun spilt i EFL Trophy-kampen. Det har vært spekulert i at vrakingen skyldes at MacGillivray er på vei til Rangers, men manager Kenny Jackett avviser dette. Han har derimot ikke kommet med noen annen grunn for vrakingen enn at det ikke skader noen å miste en kamp eller to.

Denne uka kom så nyheten om at Alex Bass har signert en ny, forbedret kontrakt som strekker seg helt ut 2022/23-sesongen.

SE OGSÅ: Alex Bass sin spillerprofil

 

Overrasket over å få ny kontrakt nå

Bass har gått gradene i Pompeys akademi. Siden han debuterte for førstelaget i en EFL Trophy-kamp mot Coventry i 2016, har han spilt totalt 13 førstelagskamper for Pompey.

– Jeg er veldig glad for å ha signert en ny, lang kontrakt med Pompey, og tilbudet om ny kontrakt kom egentlig helt ut av det blå. Dette ventet jeg ikke i det hele tatt. 

– Jeg har spilt flere cupkamper, men det er mye mer press i ligakampene. Jeg har trivdes veldig godt med de kampene jeg har fått nå, og jeg håper det blir mange flere framover, sier Bass til Pompeys offisielle webside.

 

Overrasket over å få spille i serien

Han forteller videre at han var forberedt på en ny sesong med hovedsakelig EFL trophy-kamper.

– Jeg hadde ikke forventet å få disse mulighetene i seriekamper, men jeg er veldig glad og jeg synes det er en ære. Å bli foretrukket foran en så god keeper som Craig MacGillivray, som er skotsk landslagskeeper, er et privilegium.

– Det har vært en god sesong for meg så langt, men jeg er fortsatt ung og skal fortsette min utvikling i årene som kommer, fortsetter Bass.

 

Har imponert manager Jackett

Med Luke McGee ute i kulden, og nå også utlånt til Bradford City, er det en ren duell mellom Bass og MacGillivray om førstekeeperrollen nå som Pompey går inn i den andre og avgjørende delen av sesongen.

– Helt siden jeg kom til klubben, har Alex imponert meg med sin profesjonalitet og sine evner som keeper. Han har imponert oss alle med sine framskritt disse to sesongene, og han har vokst seg større og sterkere. 

– Han har utviklet alle delene av spillet sitt, og jeg er sikker på at han vil fortsette sin gode utvikling. Nå har vi to gode keepere som kan pushe hverandre framover, kommenterer manager Jackett til Pompeys offisielle webside.