2019-20: Portsmouth – Ipswich Town 1-0

Det perfekte modsvar.


Efter at have leveret sæsons med afstand værste kamp mod Accrington revancherede spillerne sig på behørig vis mod topholdet Ipswich, der var heldige med kun at tabe med et enkelt mål. Det gav samtidig det bedst mulige afsæt til kampen 2. juledag mod Wycombe Wanderers lige som vores styrke hjemme på Fratton Park blev understreget. I tabellen rykkede de tre points ganske vist ikke meget, og Pompey er stadig blot nummer 10, men med bare fem points op til andenpladsen begynder det at ligne noget, hvis altså vi kan fastholde topniveauet.

1-4 nederlaget sidste weekend kostede tre mand pladserne i startelleveren. James Bolton, Marcus Harness og John Marquis måtte alle se på fra bænken. I stedet fik Christian Burgess, Ryan Williams og Andy Cannon chancen fra start.

 

Kampen

Med tanke på at det var en kamp mellem nummer ti og nummer to var det lidt overraskende at vi kunne sidde så tungt på opgøret som det blev tilfældet, og det var tydeligt at se, at de seneste ugers formdyk havde sat sine spor på gæsterne. Især før pausen skabte vi den ene chance efter den anden. McCrorie, Curtis og Williams havde alle gode forsøg på mål, og især sidstnævnte var uheldig med sit skud, der blev rettet af og kun lige gik forbi gæsternes mål. Udeholdet så vi ikke meget til ud over en række frispark. I det hele taget var det forholdsvis hårdt spillede første 45 minutter. Der var endda bare spillet 16 sekunder da Harrison modtog en advarsel. Mål fik vi dog ingen af før pausen men måtte i stedet se McCrorie forlade banen med en skade. Han blev afløst af Bolton.

Sekunder efter pausen var Pompey tæt på at bringe sig foran efter tumultagtige scener i Ipswichs felt, der endte med at keeper Norris kom på mellemhånd, men det efterfølgende skud fra Bolton blev reddet på stregen af Luke Garbutt. Efter 49 minutters spil fik gæsterne så det første skud på mål, men det voldt ikke MacGillivray problemer. I stedet blafrede netmaskerne i den anden ende af banen bare minuttet senere. Curtis modtog en aflevering fra Close, skar ind i banen fra venstre side og sendte et skruet skud afsted mod det ene målhjørne. Ipswichs målmand fik ganske vist fingerspidserne på, men skuddet var for hårdt til at det ændrede retning, og så stod der 1-0 til hjemmeholdet. Det fik The Tractor Boys lidt længere frem på banen, men de udgjorde som oftest ikke nogen reel fare indtil et forsøg fra James Norwood endte i sidenettet. Det var til gengæld deres sidste chance i kampen, som efterhånden fadede lidt ud når man ser bort fra en række frustrationsfrispark fra gæsterne, der modtog en række advarsler for anstrengelserne – heraf nr. to til Luke Chambers. Dermed endte gæsterne helt fortjent på ti mand, og vi havde ingen problemer med at køre sejren i hus.

 

Eftertanken

Manager Kenny Jackett havde forlangt et højere niveau efter nederlaget hos Accrington Stanley, og det må man sige at spillerne levede op til om end det skete på en overraskende billig baggrund. Når det er sagt så stod den udskældte defensiv solidt, holdt de personlige fejl på et minimum, og vi holdt nullet bagude. Kan vi fastholde momentum og samme niveau i den næste kamp har vi gode chancer for også at tage tre points mod Wycombe, der bl.a. har Adebayo Akinfenwa i karantæne mod os.

Lidt malurt i bægeret skal der også være, og igen kom vores enlige angriber ikke frem til noget som helst. Ikke desto mindre fik Ellis Harrison hele kampen. Hverken Marquis eller Pitman kom på banen. Dermed er det stadig minimalt hvad vi får ud af de offensive kræfter i front, og man undres over, hvorfor at vi valgte at betale £1m for Marquis når Jacketts foretrukne system på ingen måde tilgodeser ham. Det skal dog også være det enlige pip herfra på en dag hvor vi fik en sejr mod rækkens nummer to og generelt spillede en god kamp.

 

Et hurtigt liga-overblik

Der var bemærkelsesværdig få mål i denne spillerunde, som ellers bød på perfekte resultater for os. Udover at vi selv besejrede Ipswich tabte Wycombe med 0-1 i Oxford, hvilket til gengæld lukkede hjemmeholdet ind i topkampen. Også foran os tabte Blackpool hjemme med 0-1 til Shrewsbury mens det forblev målløst mellem Bristol Rovers og Peterborough. Coventry slog Lincoln med 1-0 mens der til gengæld var mere gang i måltavlen da Rotherham og Fleetwood spillede 2-2. I bunden fik Tranmere en vigtig 1-0 sejr over Wimbledon mens Bolton slog Southend 3-2. Bolton er nu kun to points efter sidstnævnte, og med hele fire kampe i baghånden.

 

Kommentarer fra manager Kenny Jackett

“I thought we deserved to win what was a fantastic game of football and our midfielders gave us a platform to build off. Neither side set out to defend and I have to congratulate the players because they dug deep and it’s a nice way to put last week’s defeat behind us. Ipswich had a period just after we scored our goal, but apart from that we were on top and finished strongly. There have been times this season when we’ve got increasingly nervous towards the end, but we came through it on this occasion.”

“Ronan’s got nine goals now, which is one ahead of Ellis Harrison, and we want to keep making sure they have good service. It was a terrific strike and he’s been a real threat for us of late – we feel that he’s really back to his best.”

“Now we’re just concentrating on facing Wycombe because that’s a really big game for us now and we want to get it right.”

League One, Fratton Park, 21. december 2019

Portsmouth – Ipswich Town 1-0 (0-0)

50. minut: 1-0 Ronan Curtis

Opstillingen (4-2-3-1): MacGillivray; McCrorie (Bolton ’42), Burgess, Raggett, Walkes; Naylor (anfører), Close; Williams, Cannon (Evans ’59), Curtis; Harrison

På bænken: Bass, Downing, Evans, Harness, Marquis, Bolton og Pitman

Advarsler: Harrison, Burgess og Williams

Tilskuere: 18.801 (heraf 1.994 medrejsende Ipswich supportere)

Interview efter kampen med manager Kenny Jackett

Kampens højdepunkter