2019-20: Accrington Stanley – Portsmouth 4-1

Utspilt og ydmyket!


Portsmouth var høyt oppe før kampen, men landet med et brak og ble sendt hjem fra Lancashire uten poeng og med 1-4 i baggasjen. Accrington Stanley var rett og slett flere hakk bedre enn Pompey denne ettermiddagen og seieren var så fortjent som det kan bli.

Ronan Curtis ga bortelaget ledelsen etter et fint angrep, mot spillets gang. Dette var et av svært få eksempler på godt angrepsspill fra Pompeys side. Like før pause scoret Ellis Harrison et helt utrolig selvmål. Hjemmelaget fortsatte å presse på etter hvilen og det var fullt fortjent da de tok ledelsen 2-1 ved Dion Charles. The Reds så seg aldri tilbake og toppscorer Colby Bishop satte inn både 3-1 og 4-1 før Portsmouthspillerne omsider kunne gå i garderoben.

 

1.omgang

Kenny Jackett var tvunget til en hel del bytter, særlig i de bakre ledd. Lee Brown måtte kaste inn håndkleet like før kampstart, mens Olli Hawkins sto over kampen på grunn av barnefødsel. Fra før var Brandon Haunstrup, Bryn Morris og Jack Whatmough uaktuelle på grunn av skader mens Christian Burgess var utestengt.

Jackett valgte å trekke kaptein Tom Naylor ned på midtstopperplass. James Bolton, Sean Raggett og Anton Walkes utgjorde resten av forsvaret.

Hjemmelaget hadde et overtak gjennom det meste av første omgang, anført særlig av Jordan Clarke og nevnte Bishop. The Reds kunne ha scoret både ett og to mål men istedet var det Pompey som fikk hull på byllen. Harrison vant en duell og Marcus Harness fikk ballen ute på høyrekanten. Han slo hardt inn foran mål. John Marquis var klar for å avslutte, men Curtis kastet seg foran og sendte ballen i mål med hodet, via stolpen. Et fint angrep, og en god avslutning, på Pompeys første ordentlige sjanse i kampen.

Accrington var litt rystet og i noen få minutter så det ut til at scoringen skulle gi bortelaget litt momentum. Men så skjøt innleide Jerome Opoku i stolpen fra langt hold, og Portmouth ble presset tilbake på banen igjen. Like før pause oppsto noen merkelige situasjoner. Først så det ut til at hjemmelaget ble snytt for straffe etter en klønete takling av Curtis. Dommeren dømte bare corner, til store protester. Corneren traff en upresset Harrison som styrte ballen i en elegant bue og inn i eget mål. Dermed fikk The Reds sin fortjente utligning, om enn på noe merkelig vis.

 

2.omgang

Portsmouth fikk omgangs første sjanse da Harrison kom seg fri og fikk avsluttet på mål. Joseph Bursik i Accringtonmålet fikk slått det harde skuddet til corner. Like i forkant hadde hjemmelaget nok en gang ropt på straffe da Clark ble hindret av Anton Walkes inne i Pompeys 16 – meter. Dommer Martin Coy vinket imidlertid spillet videre.

Accrington var veldig direkte i sin spillestil, og det nykomponerte Pompeyforsvaret hang ikke alltid med på notene. Sean Raggett ble nesten fraløpt av Charles, men fikk såvidt hindret spissen i å komme alene med Craig MacGillivray. Få minutter senere fikk han sin revansje da Opoku lurte to Pompeyspillere og stormet nedover venstrekanten. Han burde kanskje blitt avblåst for en hånd i ansiktet på Harness, men dommeren lot spillet gå og Charles satte ballen inn mellom beina på Pompeys keeper.

Dette var noe av det siste Harness fikk gjort, før han og Marquis ble byttet ut til fordel for Brett Pitman og Ryan Williams. Byttene hadde desverre ingen tydelig effekt, og hjemmelaget fortsatt å fosse fremover. Toppscorer Bishop ville også være med på festen. 3-1 kom etter en litt dårlig retur fra MacGillivray, og 4-1 da Bishop løp fra det som var igjen av Pompeys forsvar.

Portsmouth hadde rett og slett ingenting å stille opp med, og med litt bedre uttellingen kunne seieren vært enda større. Gareth Evans og Andy Cannon var spillere som kanskje kunne ha utgjort en forskjell, men begge ble sittende på benken. Kenny Jackett ville kanskje spare dem for ydmykelsen?

 

Hva kan vi ta med oss fra kampen?

Svært lite, bortsett fra angrepet som førte frem til 0-1. Curtis beviste igjen at han har målteft, og beholder noe av den selvtilliten han har spilt på seg. Ellers fikk vi demonstrert nok en gang at vi er sårbare for skader i forsvaret, samt at midtbanen ikke fungerer uten Naylor. Harness og Harrison viser kun i små glimt hva de er gode for, og Marquis får lite til på egenhånd. Selvmålet til Harrison, like før pause, er noe av det merkeligste vi har sett i år. Og vi har tross alt sett en del. Kenny Jackett har mye å jobbe med, og han bør slå tilbake raskt dersom han ønsker å stilne de kritiske røstene.

 

Portsmouth manager Kenny Jackett:

“We got the first goal of the game through a good header from Ronan, but after that it was a frustrating afternoon.”

“Accrington put in a number of good crosses and had chances and we probably took the lead against the run of play.”

“The own-goal was disappointing just before the break and Ellis just misjudged the flight of the ball to get our opponents back into it.”

“We can’t really have any complaints because they scored four goals and hit the woodwork on a couple of occasions. We looked too open at times.”

Du kan høre hele intervjuet med Kenny Jackett her:

 

League One, Crown Ground, 14. desember 2019

Accrington Stanley – Portsmouth 4-1 (1-1)

35. min 0-1 Curtis

44. min 1-1 Harrison (selvmål)

62. min 2-1 Charles

69. min 3-1 Bishop

77. min 4-1 Bishop

Portsmouth (4-2-3-1): MacGillivray; Bolton, Naylor (c), Raggett, Walkes; McCrorie, Close; Harness (Pitman 65), Marquis (Williams 65), Curtis; Harrison

Gult kort: McCrorie

Ubenyttede reserver: Bass, Downing, Casey, Cannon, Evans

Tilskuere: 2,429 (733 Pompey fans)