2019-20: Portsmouth – Northampton Town 2-1 (EFL Trophy)

Stærke reserver sendte os videre.

Med en sejr på 2-1 er vi videre til 3. runde i EFL Trophy på bekostning af Northampton Town. Begge hold stillede med adskillige reserver denne december aften, hvoraf vores altså var en tand stærkere.

Manager Kenny Jackett havde hele ni ændringer i ærmet til kampen. Bare Anton Walkes og Marcus Harness var gengangere fra FA Cup sejren mod Altrincham. Af de unge spillere var der en startplads til Leon Maloney, som fik 63 minutter på banen og kvitterede for tilliden med et mål – hans første på førsteholdet.

Kampens forløb

Pompey havde fra kampens start svært ved at komme op i gear, og det var gæsterne som virkede farligst. Allerede efter et par sekunder måtte reservekeeper Alex Bass således i aktion for at redde et skud fra Matt Warburton. Efter 12 minutters spil fik The Cobblers så alligevel deres føringsmål da en umarkeret Michael Harriman fik plads i feltet til at sende Joe Martins indlæg i nettet. Langsomt fik vi os dog kæmpet ind i kampen, og det blev også til gode forsøg fra Evans og McCrorie. Et par minutter før pausen lykkedes det os at få udlignet til 1-1 ved Maloney, som med panden fik guidet et indlæg fra Harness i mål.

Anden halvleg startede livligt fra begge mandskaber med nærgående forsøg, og det var svært at pege på, hvem der først scorede kampens tredje mål. Efter omkring en times spil var det Pompey som havde overtaget, og efter to hovedstødsforsøg fra Pitman fik vi så endelig scoret vores andet mål. Det var Marcus Harness som stod for det da et indlæg fra Evans blev clearet af gæsternes defensiv men bolden landede lige foran højrefløjen. Han efterlod keeper Steve Arnold nul chancer og helflugtede bolden i netmaskerne til 2-1. Også herefter sad vi på det meste og havde flere nærgående forsøg fra anfører Pitman. Den største mulighed tilfaldt dog Marquis, som burde have bragt os på 3-1 men Northampton-målmand Arnold reddede hans skud fra nært hold. Det kom heldigvis ikke til at koste denne aften, og selv seks minutters tillægstid bragte ikke den knebne føring i fare.