2019-20: Portsmouth – Dem længere nede af gaden 0-4 (league Cup)

Respekt til dagens modstander for at vise kvalitet, men Pompey viste den ild der har været savnet, bring on saturday.

Der var udsolgt på Fratton Park, da dagens modstander var på besøg, og hjemmeholdets fans skabte en fantastisk lydkulisse, som kun kan komme på Fratton Park.

Den massive lydmur gav hjemmeholdet et boost, og da der for første gang efter 7 min blev et kort stop i lydmuren, ja der begyndte Pompeys bedste periode.

Kort efter skyder John Marquis snert forbi fra kanten af feltet, måske lidt optimistisk, men så var scenen sat.

Minuttet efter, ja der er Pitman fri i feltet men uden det bliver farligt, det blev det til gengæld kort efter, da et frispark til Pompey giver en returbold, hvor Pitman i feltet får trykket af, men deres keeper får lige handskerne på og fistet den til hjørne

Sådan fortsatte Pompey med gode muligheder og i det 20 min, er det tæt på efter et hjørne, hvor deres keeper får reddet.

Indtil nu, havde gæsterne fra Premier League været rimelig usynlige, men har du millioner, så kan du købe individuel kvalitet, og det viste gæsterne at de havde.

Først kommer to gode chancer, hvor der bliver spillet hurtigt, og blot minuttet senere, viser de igen høj individuel kvalitet, og så kunne Danny Ings score til 0-1.

Pompey søgte igen initiativet og en lang række bolde blev spillet ind i feltet uden det dog gav den mulighed for udligning, og da uret rundede de 30 min, kunne man for første gang høre gæsternes fans synge when the Saints go marching in.

Respekt til dagens modstander, de var dygtige til at lukke Pompey nede, og det gav lidt mange bolde fra Pompey der blev spillet langt, og det blev for nemt at trevle Pompeys angreb op, om end at både Curtis og Williams forsøgte sig fra kanterne igen og igen.

Men der er forskel på Premier League og League One.

Lige inden pausen kom et bittert mål, igen var det godt sat op, og Ings blev spillet fri og tippede den køligt over vores keeper til 0-2.

Efter pausen kom Pompey ud med energi og kløede på og der blev investeret i specielt dødboldene og der kom en del afslutninger, men den store mulighed kom ikke til at reducere og skabe fornyet spænding, omend Curtis efter 48 min med lidt held kunne have scoret.

I stedet fik Pompey skadet Hawkins der igen var valgt til midterforsvaret, og gjorde det godt. Pompey begyndte at tabe energi, der var investeret meget, og igen viste gæsterne kynisk og klinisk spil, da de med enkelte midler fik scoret til både 0-3 og 0-4.

Det fik fansene på Fratton til at synge smædesange ned på fansene fra længere nede af gaden.

Den massive lydmur gav hjemmeholdet et boost, og da der for første gang efter 7 min blev et kort stop i lydmuren, ja der begynndte Pompeys bedste periode.

Først kommer to gode chancer, hvor der bliver spillet hurtigt, og blot minuttet senere, viser de igen høj individuel kvalitet og så kunne Danny Ings score til 0-1.

Respekt til dagens modstander, de holdt niveau og trods muligheder til Pompey i første halvleg, viste de at havde den kvalitet, et Premier League hold skal have, og vandt fortjent dagens kamp.

Det er selv klart et smerteligt nederlag at tabe 0-4 på hjemmebane til Pompeys rivaler, men der er faktisk en del positivt at tage med.

Vi ved præcist hvordan fansene der gæstede Fratton Park havde det, for to af de seneste fire kampe er endt med 4-1 sejre til Pompey, så jo det er en god følelse, og lad os unde dem det, trods alt!

De har jo ikke vundet over os i 14 år.

Pompey spillede med energi og det har været savnet i mange kampe, kan de holde fast i dette til næste kamp og spille i samme høje tempo, så vinder vi klart i weekenden.

Pompey vinder skudstatistik med 16-11, der blev produceret mange afslutninger mod et Premier League hold. Godt.

Den store forskel, er evnen til at holde i bolden, vi blev tvunget til at spille meget direkte, hvor det normalt er Pompey der har bolden, så hed possesion 38-62%!

7-1 hed stats på hjørnespark. Igen positivt.

Pompeys start XI til denne kamp havde både Pitman og Marquis. Specielt Pitman var god, og hvis Jackett er smart, så stiller han med samme 11 til næste kamp.