2019-20: Shrewsbury Town – Portsmouth 1-0

Tandløs offensiv i skidt sæsondebut.


På papiret skulle det være så godt, men sæsonstarten mislykkedes for Pompeys angribere, og så tabte vi på et pragtmål fra hjemmeholdet i en kamp der ellers var fattig på store chancer.

Fraregnet Marquis, som jo tidligere har haft Pompey-trøjen over hovedet, var der tre debutanter i dagens startopstilling. Marcus Harness, Paul Downing og Ross McCrorie var alle blandt de startende elleve i dagens kamp i Shropshire om end ingen af dem kunne siges at være en overraskelse. Helt som ventet valgte Jackett den favoriserede 4-2-3-1 formation med Marquis som den enlige spydspids med Gareth Evans liggende lige bag. Med Raggett ude gav den centrale defensiv næsten sig selv med Downing og Burgess mens Walkes fik chancen på positionen som højre back på bekostning af Bolton. Sidstnævnte fik dog debut efter 53 minutter.

 

Første halvleg

Ikke overraskende var det to mandskaber uden ret meget rytme i spillet som tilskuerne fik at se denne lørdag eftermiddag. Det var tydeligt at der var tale om en kamp tidligt i sæsonen, hvor automatismer og løbemønstre ikke er på plads endnu, og resultatet blev da også en kamp, hvor der var langt mellem de åbne målchancer. Pompey havde et overtag i boldbesiddelse men altså uden rigtig at slå kapital af det. McCrorie forsøgte sig fra distancen med en helflugter men den voldte ikke problemer for Max O’Leary i hjemmeholdets bur. Den største chance til værterne kom da Steve Morison sendte et skud lige over overliggeren. Derudover var det kendetegnende for første halvleg at begge hold begik en masse små frispark om end Pompey-spillerne mente at mange af disse kendelser gik dem imod. Dette forsatte efter pausen, og i alt udelte kampens dommer otte advarsler, hvoraf de fem var til udeholdet.

 

Anden halvleg

Pompey prøvede at øge tempoet efter pausen men havde stadig svært ved at brodere sig igennem Shrewsburys defensiv. Et forsøg fra Naylor, der blev rettet af og gik ved siden af mål, var alt hvad vi kom frem til. Heller ikke værterne virkede som en trussel, indtil det 68. minut. McCrorie begik et frispark midt på banen, og det blev taget hurtigt, endte hos Ryan Giles som sendte et brag af et skud forbi MacGillivray og i mål til en overraskende 1-0 føring. Pompey svarede igen og forsøgte at lægge et pres på hjemmeholdet, hvilket førte til en række chancer. De fleste løb ud i sandet, men Marquis var tæt på at få udlignet på et skud som Aaron Pierre kun lige fik blokeret og skrabet uden om stolpen. Tættere på kom vi aldrig, og da McCrorie med ni minutter igen modtog advarsel nummer to gik den sidste luft ud af udeholdet.

 

Hvad kan vi lære af kampen?

Ting tager tid, og medspillerne mangler endnu at lære John Marquis’ løbemønstre. Det var i al fald ikke meget at sidste sæsons League One topscorer fik at arbejde med. Generelt kom vi frem til alt for lidt, og der mangler noget kreativitet på midtbanen. Efter udvisningen til McCrorie får Jackett nu muligheden for at kigge på andre muligheder på midten af banen, uden at dagens resultat på nogen måde skal lastes den unge skotte. Defensivt virkede maskinrummet fint med Naylor som den sædvanligt lettere anonyme men effektive arbejdsbi, og heller ikke den bagerste kæde kunne gøre ret meget ved kampens enlige mål.

Om det har en reel betydning er uvist, men vi har denne sommer udelukkende mødt testmodstandere fra rækkerne under os. End ikke et League One mandskab har der været imellem. Det har måske været lidt af en sovepude. Under alle omstændigheder havde vi som nævnt store problemer med at komme til chancer mod et godt organiseret hjemmehold.

 

Et hurtigt liga-overblik

Kigger vi isoleret på de formodede medkandidater til oprykning så fik de en blandet start. Rotherham og Ipswich fik tre points ud af anstrengelserne mod henholdsvis Wimbledon og Burton, og osgå Lincoln City vandt en pligtsejr mod Accrington, men Sunderland måtte, lige som mange gange i sidste sæson, nøjes med et enkelt point på Stadium of Light da de tog imod Oxford, og Peterborough gik ned med 1-3 på egen bane mod Fleetwood.

 

Kommentarer fra manager Kenny Jackett

“Shrewsbury are a big side. They played five at the back and we just couldn’t go past people in the final third. We didn’t create enough clear-cut opportunities for the amount of possession we had in both halves. Our final third play and crossing – particularly from the right – wasn’t of the standard required to give their defenders problems. Lee Brown did put some good balls into the box and was a threat, but we needed all four of our wide men to thrive.”

“We dominated and got up towards their goal, but Shrewsbury’s game-plan seemed to be letting us advance and wasting a bit of time when they could. It worked and their lad scored a fantastic goal – it looked like it was heading for the top corner from the moment he struck it. When the ball was then rolling across their box in injury-time, you need that timing and desire, which wasn’t quite there.”

“I do feel like we’ve got a good squad, but right now it’s all about this game and so we’re all frustrated. We still have to bed in, find the right combinations and get that cutting edge – and we’ve got the players capable of doing that.”

“Ross had already been booked and I asked him on the way off if he’d caught the lad. He said that he did. There’s obviously some frustration from his point of view, but you can’t put the referee in a position where he can punish you.”

League One, New Meadow, 3. august 2019

Shrewsbury Town – Portsmouth 1-0 (0-0)

68. minut: 1-0 Ryan Giles

Opstillingen (4-2-3-1): McGillivray; Walkes (Bolton ’53), Burgess, Downing, Brown; McCrorie, Naylor; Curtis, Evans (anfører) (Pitman ’53), Harness (Harrison ‘75); Marquis

På bænken: Bass, Pitman, Haunstrup, Bolton, Harrison, Close og Cannon

Advarsler: Walkes, Evans, Pitman og McCrorie (to styks)

Udvisning: McCrorie

Tilskuere: 7.880 (heraf 1.714 medrejsende Pompey supportere)

Manager Kenny Jackett efter kampen:

Debutant Paul Downing etter kampen:

Kampens højdepunkter: