2019-20: Crawley Town – Portsmouth 1-2 (testkamp)

Evans og Naylor på pletten i chancerig kamp.


Det blev til en kneben sejr på 2-1 i sommerens næstsidste træningskamp på et dykkende hovedstød af Gareth Evans og et relativt tamt skud af Tom Naylor, der alligevel sneg sig over stregen. Hjemmeholdet fik reduceret ti minutter før tid på et langskud af Mason Bloomfield.

Det var ellers ikke fordi at det skortede på chancer til Pompey i julivarmen. Således ramte Paul Downing træværket mens Tom Naylor ud over målet også fik et forsøg reddet på målstregen. Som forventet var der generelt klasseforskel på de to mandskaber, og især før pausen sad vi tungt på begivenhederne mens hjemmeholdet sjældent testede keeper Craig MacGillivray. Efter pausen fortsatte Pompey med at producere chancer på løbebånd, men også Crawley kom bedre med, og som kampen skred frem udviklede den sig i højere grad til en åben slagudveksling, og topscorer Ollie Palmer burde have bragt hjemmeholdet ind i kampen igen men angriberen placerede sit hovedstød helt skævt, og det gik forbi mål. For Pompey var især Ronan Curtis den store synder med en håndfuld chancer, mens Ellis Harrison ville været kommet på tavlen, hvis det ikke havde været for en sidste øjebliks glidende blokering af David Sesay. Af de nye gjorde især Marcus Harness og Ross McCrorie et godt indtryk.

Modsat forventningerne var det småt med indskiftninger i kampen, og de første af slagsen kom bare fire minutter før tid, så Kenny Jackett vælger sandsynligvis at sende de ubenyttede spillere i kamp når sommerens sidste testkamp spilles tirsdag aften på Kingfield Stadium i Woking.

Kommentarer fra Kenny Jackett efter kampen

“It was a bit disappointing that we couldn’t keep a clean sheet, but we competed very well. Our first goal was excellent, with a good ball from Naylor, the early cross from Harness and then Gareth arriving late with a great header. Once it went to 2-0 I thought we were slightly sloppy mentally and gave our opponents a few chances. We also need to be more ruthless with our counter-attacking football and when we get the ball in and around the box. But there were a lot of good opportunities created by us, while our defensive performance overall was very solid.”

“I wanted to give the players who started close to 90 minutes, although there were a few changes towards the end because I wasn’t going to take any risks. We also looked to slow the game down a little bit and make sure that we got ourselves over that line.”

Træningskamp, Broadfield Stadium, 27. juli 2019

Crawley Town – Portsmouth 1-2 (0-1)

20. minut: 0-1 Gareth Evans

61. minut: 0-2 Tom Naylor

80. minut: 1-2 Mason Bloomfield

Opstillingen (4-2-3-1): MacGillivray; Walkes, Downing, Burgess, Brown (Haunstrup 86); McCrorie (Close 88), Naylor; Harness, Evans (anfører), Curtis (Cannon 86); Harrison (Pitman 86)

På bænken: Bass, Bolton, Dennis, Lowe, Hawkins, Close, Cannon og Pitman

Advarsler: ingen

Udvisninger: ingen

Tilskuere: 1.777 heraf 688 medrejsende Pompey-supportere

Interview med manager Kenny Jackett efter slutfløjtet: