Nær å slå ut mesterne

Pompey sitt akademilag gjorde ingen minneverdig sesong i serien, men i FA Youth Cup var akademiet nær den store skrellen i 2018/19.


VIDEOER: Liverpool vant FA Youth Cup 2018/19 etter å ha slått Manchester City i finalen etter straffesparkkonkurranse. I semifinalen slo Liverpool ut Watford, men går vi tilbake til 3. runde i FA Youth Cup kunne det stoppet allerede der for storklubben.

Pompeys akademigutter møtte Liverpool borte i 3. runde, og de fleste regnet med plankekjøring for Liverpool. Hjemmelaget gikk også opp i ledelsen 2-0. Riktignok var ikke dette rettferdig ut fra spill og sjanser, men det var likevel et oppskriftsmessig resultat.

Så skjedde det noe. Bradley Lethbridge på straffespark og venstreback Joe Hancott scoret en gang hver, og dermed sto det plutselig 2-2. 90 minutter var straks passert, og Liverpool var rystet.

Dessverre for oss var det derimot de røde som fikk en matchvinnerscoring like før dommeren blåste av kampen. Dermed slapp Liverpool med skrekken, mens Pompey reiste hjem til Portsmouth med visshet om at de hadde vært svært nær en skikkelig cupbombe.