Ligacupkampen blir TV-kamp

Pompey skal møte Championship-laget Birmingham City på hjemmebane i 1. runde av ligacupen. Kampen sendes direkte på Sky.


NYHETER: Carabao Cup, eller ligacupen om du vil, er den første av cupene som kommer i gang. Allerede tirsdag 6. august skal Pompey spille hjemme mot Birmingham City i 1. runde. Kampen starter klokka 20.45 skandinavisk tid.

Kampen er valgt ut som TV-kamp og vil bli sendt på britisk Sky. Det betyr også at den ikke vil bli å se på iFollow, men til gjengjeld går den på skandinaviske TV-kanaler og kan helt sikkert ses på diverse fotballpuber. Kampen skulle egentlig blitt spilt ei uke senere, men det er på grunn av at Sky vil ha den på TV at den flyttes fram ei uke. Dette blir dermed sesongens første kamp på Fratton Park.

– En håper alltid på hjemmebane i cuptrekninger, og vi er derfor fornøyde. Det er også fint å møte et lag fra høyere divisjoner. Det gjør oss til underdogs, og dette vil bli en spennende kamp for både spillere og supportere.

– Forrige sesong gjorde vi det bra i de to andre cupene, og vi ønsker alltid å gjøre det bra i alle kampene vi spiller. Opprykk til Championship er vår hovedmålsetting, men vi ønsker alltid å komme så langt som mulig i cuper også, kommenterer assistentmanager Joe Gallen til Pompeys offisielle webside.

 

Første møte i ligacupen

Pompey har ikke møtt Birmingham siden begge klubber var på nest øverste nivå i 2011/12. Pompey vant den gangen 4-1 hjemme på Fratton Park etter scoringer av Chris Maguire, David Norris, Kelvin Etuhu og Marko Futacs.

Dette blir aller første gang Pompey og Birmingham møtes i ligacupen. I FA-cupen har det derimot vært mange oppgjør mellom klubbene. Sist det skjedde var i 2010. Den gangen vant Pompey 2-0 på Fratton Park. Pompey kom helt til finalen på Wembley den sesongen (endte med tap 0-1 for Chelsea).

Forrige sesong tapte både Pompey og Birmingham i første runde av ligacupen. Pompey tapte hjemme for AFC Wimbledon, mens Birmingham tapte mot divisjonskollega Reading.

 

Hele trekningen

Carabao Cup Round One – South
Colchester United v Swindon Town
AFC Wimbledon v Milton Keynes Dons
Oxford United v Peterborough United
Queens Park Rangers v Bristol City
Plymouth Argyle v Leyton Orient
Wycombe Wanderers v Reading
Charlton Athletic v Forest Green Rovers
Gillingham v Newport County
Stevenage v Southend United
Luton Town v Ipswich Town
Walsall v Crawley Town
Bristol Rovers v Cheltenham Town
Brentford v Cambridge United
Coventry City v Exeter City
Swansea City v Northampton Town
West Bromwich Albion v Millwall
POMPEY v Birmingham City
Carabao Cup Round One – North
Tranmere Rovers v Hull City
Grimsby Town v Doncaster Rovers
Wigan Athletic v Stoke City
Port Vale v Burton Albion
Nottingham Forest v Fleetwood Town
Bradford City v Preston North End
Blackpool v Macclesfield Town
Blackburn Rovers v Oldham Athletic
Mansfield Town v Morecambe
Accrington Stanley v Sunderland
Scunthorpe United v Derby County
Rochdale v Bolton Wanderers
Huddersfield Town v Lincoln City
Middlesbrough v Crewe Alexandra
Shrewsbury Town v Rotherham United
Sheffield Wednesday v Bury
Salford City v Leeds United
Barnsley v Carlisle United