Forlenget sin kontrakt med Pompey

Den 203 centimeter høye midtstoppertalentet Matt Casey har forlenget sin kontrakt med Pompey.


NYHETER: 19 år gamle Matt Casey har gått gradene i Pompey. Forrige sesong fikk den høye midtstopperen tre kamper for førstelaget i Checkatrade Trophy. Han spilte godt i alle kamper.

Da kontrakten hans gikk ut ved sesongslutt, var Pompey klare på at de ønsket å forlenge med Casey. Han har nå skrevet under på en ny ettårskontrakt. Pompey har også sikret seg en opsjon på å forlenge denne med ytterligere ett år.

SE OGSÅ: Matt Caseys spillerprofil

Casey fikk ikke proffkontrakt da han var ferdig med sine to år akademilaget, men fikk i stedet et tredjeår på akademikontrakt. Hans tre kamper, ved siden av Christian Burgess i midtforsvaret, i Checkatrade-kampene mot Southend, Arsenal U21 og Peterborough skal derimot ha overbevist Kenny Jackett om at dette er en spiller å satse på.

 

Lånes ut til National League?

Casey hadde forrige sesong også låneopphold i Weymouth, Gosport og Basingstoke. Nå er han i gang med sesongoppkjøring sammen med resten av Pompeys førstelag. Om det blir flere førstelagskamper kommende sesong, eller om det først og fremst blir utlån gjenstår å se.

– Matt er per dags dato vårt fjerdevalg på stopperplass (etter Downing, Raggett og Burgess, journ. anm.). Om vi låner ham ut, eller om han blir i høst for å ta del i vårt hektiske kampprogram gjenstår å se. Nå venter uansett treningskamper og sesongoppkjøring i sommer. Han må jobbe hardt, men jeg er glad for at han har signert ny kontrakt og blir med oss videre. 

– Om vi låner ham ut, kommer også an på kvaliteten til interesserte klubber. I fjor var jeg overrasket over at ikke klubber høyere i systemet prøvde å låne ham. Både på trening og i kamp, viste han med oss at han kan løfte spillet sitt til det nivået som kreves. Jeg tror at klubber i National League (femte øverste nivå i det engelske divisjonssystemet, journ. anm.) vil være interesserte i ham nå, kommenterer manager Kenny Jackett til lokalavisa The News.