2018-19: Optakt Portsmouth – Sunderland (play off 2. semifinale)

Vind eller start forfra.


Ryggen mod muren, kniven for struben, pistolen for panden. Klicheerne er mange når man står foran en afgørende knald-eller-fald kamp, og en sejr er påkrævet. Sandt er det da også, at The Black Cats skal besejres, ellers er det tilbage til start og om igen. I sidstnævnte tilfælde bliver det så med en noget anderledes udseende trup, da vi må forvente at miste mindst 2-3 nøglespillere, hvis det ikke hedder The Championship i næste sæson. Så der står meget på spil torsdag aften på Fratton Park. Det gør det også for gæsterne uanset at deres udgangspunkt før kampen er noget bedre end vores, men de kan i lige så høj grad blive ramt af never som os.

Kampen bliver sæsonens femte møde mellem de to klubber. De fire foregående er endt med en sejr til hver samt to uafgjorte kampe.

 

Reglen om udebanemål gælder ikke

Det er værd at bide mærke i, at reglen om udebanemål som vi kender den fra europæiske klubkampe ikke tæller i disse opgør – ej heller efter forlænget spilletid. Står der f.eks. 2-1 til Pompey efter 120 minutter hedder det straffesparkskonkurrence. Manager Kenny Jackett indrømmer da også, at der er blevet trænet i netop straffespark i løbet af sæsonen, bl.a. op til EFL Trophy finalen mod netop Sunderland. Kommer vi i en tilsvarende situation torsdag aften kan det heller ikke udelukkes, at sejen i den kamp giver et psykologisk overtag fra 11-meter pletten.

 

Hvad kan vi forvente af kampen?

Ser man bort fra den højnede sikkerhed i kølvandet af en bombetrussel så ligner det på banen en taktisk præget kamp, sandsynligvis med en forsigtig start fra begge mandskaber. Med 1-0 i bagagen skal gæsterne ikke frem, og vi selv har 90 minutter til at udligne Sunderlands knebne føring. Med en formsvag Ronan Curtis og en Brett Pitman, som sandsynligvis ikke kan spille hele kampen, og derfor næppe starter, kan vi samtidig godt få svært ved at skabe chancer over for et kompakt Sunderland-mandskab, der næppe vil ret meget andet end at lure på kontrastød. Dermed ligger der heller ikke en målfest og venter på os, men snarere et intenst opgør med masser af nærkampe og måske en del advarsler.

 

Sidste nyt fra The Black Cats

Alim Oztürk indgår i gæsternes trup efter en succesfuld appel om at få annulleret forsvarsspillerens udvisning i det første møde. Aiden McGeady måtte melde fra til den første semifinale med en fodskade, og han er også tvivlsom til aftenens kamp på Fratton Park. Til gengæld er der gode chancer for at Duncan Watmore klarmeldes efter sin ankelskade.

 

Situationen hos os

Småskader holdt Lee Brown og Brett Pitman ude af den første af de to semifinaler, og begge kæmper for at blive klar inden torsdag aften. Brandon Haunstrup, Dion Donohue og Jack Whatmough er alle er ude af truppen med diverse skader.

 

Kenny Jacketts tanker om kampen

“We’re capable of producing a performance on Thursday night that will be at the top of our range. With the atmosphere and the energy that will be present inside the stadium, I think the players will be able to pick up on that.”

”We’ve been limping along over the past few games, although we’ve put absolutely everything into them. Have we been at our absolute best in that time? No. Do we need to be on Thursday? Yes, we definitely do. It’s a fixture we have to win and we’ve got the home advantage, so we need to make the most of that. There’s pressure with every game when you’re a big club and these are the kind of matches you want to be involved in. It’s an opportunity for us. We’re one of four sides with a chance of getting to the Championship and we want to be the one to do it.”

“We definitely practice penalties. We have whenever it’s been relevant this season, although we won’t dwell on it.”

 

Interview med Kenny Jackett