2018-19: Portsmouth – Accrington Stanley 1-1

Ben Close højdepunktet da vi også mistede tredjepladsen.


Med 1-1 mod Accrington og Charlton Athletics samtidige 4-0 sejr mod Rochdale mistede vi tredjepladsen på en dårligere måldifference på et enkelt mål i forhold til The Addicks. Fjerdepladsen er faktisk den dårligste ligaplacering i hele sæsonen, og dermed fik vi altså ikke fornøjelsen af at møde rækkens nummer seks, Doncaster, i play-off semifinalerne, men derimod Sunderland, som grundet et 1-2 nederlag hos Southend United også rykkede en placering ned i den samlede slutstilling og endte som 5’er.

Manager Kenny Jackett valgte på dagen at spare flere stamspillere og havde således hele fem ændringer i startopstillingen i forhold til tirsdag aftens kamp mod Peterborough United – alle grundet tiltagende træthed blandt spillerne i truppen. Gareth Evans, Oliver Hawkins, Viv Solomon-Otabor, Bryn Morris og Anton Walkes fik alle chancen fra start mens der omvendt var plads på bænken til Brett Pitman, Nathan Thompson, Ronan Curtis og James Vaughan. Jamal Lowe var end ikke udtaget til truppen.

 

Første halvleg

Som altid før sidste hjemmekamp i sæsonen var der et minuts stilhed til ære for de supportere som var afgået ved døden i løbet af denne periode. Ligeledes blev det uddelt forskellige priser og pokaler blandet andet uddelt af hele 12 forskellige supportergrupper, heriblandt vores egen ”Årets spiller”, der ikke overraskende gik til Matt Clarke.

Kampen startede i et noget sløvt tempo, og mindede mest af alt om et pre-season opgør mod en af de lokale klubber. Der gik dog ikke længe før gæsterne fik den til at live op med et hovedstødsforsøg der ramte Pompeys overlægger. Efter 18 minutters spil lignede det et straffespark til os da Oliver Hawkins meget tydeligt blev stoppet i Accringtons felt med et hiv i trøjen, men kampens dommer valgte at ignorere hændelsen. Herefter blev det blot til halve chancer til begge mandskaber i resten af halvlegen på denne usædvanligt kølige dag i maj.

 

Anden halvleg

Efter pausen kom der hurtigt anderledes gang i sagerne. Faktisk så gik der mindre end et minut før Stanley kom foran på et fladt skud af topscorer Sean McConville. Pompey forsøgte prompte at slå igen, og et skud af den indskiftede Ronan Curtis blev rettet af og strøg lige forbi Accringtons mål, men på en måde så Hawkins desværre ikke kunne nå at få en afgørende tå på bolden. Heldigvis så er Ben Close i fantastisk form, og efter en times spil satte han efter fine kombinationer med Hawkins bolden ind fladt ved den ene stolpe uden for målmand Evtimovs rækkevidde.

Kenny Jackett reagerede ved at sende friske ben op i angrebet i skikkelse af Omar Bogle, som kort efter noterede sig for et akrobatisk forsøg som var tæt på at gå i nettet. Endnu tættere på kom Ben Close med et brag af et skud der ramte den ene trekantsammenføjning men gik i spil igen. Her burde det have været 2-1 til Pompey. I kampens slutminutter søgte hjemmeholdet at sætte et sidste pres ind mens gæsterne lurede på kontra. De store chancer udeblev dog, og dermed sluttede kampen som det omvendte møde tidligere i sæsonen i Accrington: 1-1.

 

Hvad kan vi lære af kampen?

Det var altid en gambling at skifte så mange spillere ud med formålet at spare stamspilllere til de vigtige play-off kampe, og isoleret betragtet slog den fejl i dag. Kun en samlet sejr over Sunderland i semifinalerne kan ændre det billede nu. Tilbage står dog, at vi går ind i play-off med to points fra de tre sidste ligakampe, hvilket er alt andet end betryggende. Så er det en ringe trøst at den kommende modstander fra Wearside i samme periode bare har taget et enkelt af slagsen.

Lidt positivt er der også at tage med fra en ellers skuffende forestilling. Ben Close beviste igen på midtbanen med sit ottende ligamål i denne sæson, at han kan være fremtidens mand på den position, og at man nogle gange ikke pr. automatik skal rekruttere udefra for at forstærke holdet. Close har gennem de seneste halvanden måneds tid været et absolut højdepunkt på holdet og er lige nu ikke til at tænke væk fra startelleveren. Det er rigtig godt gået.

 

Kommentarer fra Kenny Jackett

“We’ve lacked energy at times in recent weeks and it was an emotional night on Tuesday, so we needed to freshen things up. Jamal looked very fatigued and he’s a big player for us, so this little break will do him good ahead of next weekend.”

“The play-offs are a big opportunity for us and I’m looking forward to it. It’s a cup competition now and different from the league format. We have to make sure we keep clean sheets because we haven’t had enough of them at home all season, which is up to the back four and keeper to organise.”

“The lines have blurred a bit in recent weeks and we’ve become too open at the back, without delivering through our front players.”

“There were a couple of big chances in the first half, with headers from McConville and Burgess. But we picked up a head of steam after the break and Ben’s effort against the crossbar was excellent, while a couple other balls didn’t quite fall for Brett. Ronan put in some great deliveries and it was a lively performance from Solomon-Otabor on the left, so there were a lot of positives. We couldn’t quite get the flow that we wanted throughout the game, but it’s 88 points for the season and we can’t really complain about that. It’s a very high standard and now we have to focus on the play-offs, which are always unpredictable games.”

League One, Fratton Park, 4. maj 2019

Portsmouth – Accrington Stanley 1-1 (0-0)

46. minut: 0-1 Sean McConville

59. minut: 1-1 Ben Close

Opstillingen (4-2-3-1): MacGillivray; Walkes, Clarke, Burgess, Brown; Naylor, Close; Evans (anfører) (Pitman ’74), Morris (Curtis ’46), Solomon-Otabor; Hawkins (Bogle ’60)

På bænken: Bass, Thompson, Haunstrup, Vaughan, Pitman, Bogle og Curtis

Advarsler: Ingen

Tilskuere: 18.439 (heraf 241 Stanley supportere)

Interwiew med Kenny Jackett efter kampen:

Kampens højdepunkter: