2018-19: Opptakt Wycombe – Portsmouth

Tilbake til hverdagen. Klarer Pompey å nullstille?


Den siste uken har det meste handlet om finale og fest, men nå er Wembley byttet ut med Adams Park og Portsmouth må vise hva de er laget av. Det er nemlig ligaen som må ha førsteprioritet og alle kampene fremover er “must-wins” dersom håpet om direkte opprykk skal leve.

Luton ser ut til å sikre seg den ene gullbilletten, mens Sunderland, som har flest kamper til gode, bør ha en god mulighet for å kapre den andre. Barnsley ligger fortsatt best an, men har vist noen svakhetstegn i det siste. Pompey er altså avhengig av å vinne det meste av sine gjenstående kamper samtidig som Barnsley og Sunderland snubler.

 

Litt om Wycombe Wanderers

The Chairboys er en tradisjonsrik klubb, stiftet i 1887, med tilhold i Buckinghamshire nordvest for London. De har stort sett spilt på nivå 3 og 4, eller utenfor divisjonssystemet. Deres beste prestasjon er nok da de nådde semifinalen i FA-cupen i 2000/01. Laget har hatt mange kjente navn i managerstolen, blant annet Martin O’Neill, Tony Adams og Paul Lambert.

Nå er det Gareth Ainsworth som sitter ved roret. Den gamle Wimbledon- og QPR-spilleren har hatt en tøff sesong og kjemper mot å havne helt i nedrykkstriden. Formkurven er imidlertid dalende og de siste 8 ligakampene har bare gitt ett enkelt poeng. Den ene uavgjortkampen var til gjengjeld mot Sunderland, så takk til dem for det.

 

Profiler og kjenninger hos hjemmelaget

Keeper Ryan Allsop spilte 2 kamper for Portsmouth i 2016, men i Wycombe har han fått tillit blant annet på bekostning av Stephen Henderson, en annen tidligere Pompeyspiller.

Og når vi først er inne på gamle kjente: Paris Cowan-Hall fikk sin første profesjonelle kontrakt i Portsmouth så langt tilbake som i 2007. Han fikk aldri obligatoriske kamper for klubben, ble fristilt i 2010, og har siden spilt på nivå 2 til 4. Han er blitt 28 år og spiller sin andre periode hos The Chairboys.

To spillere deler toppscorertittelen med relativt beskjedne 6 ligamål. Den ene er forsvarsspiller Joe Jacobson som blant annet tar lagets straffer. Den andre er Adebayo Akinfenwa, ligaens desidert kraftigste spiller. Vi får håpe Matt Clarke og Christian Burgess har lagt inn noen ekstraøkter i styrkerommet den siste uken.

 

Skadesituasjonen:

Bryn Morris er tilbake etter sin kneskade og kan få spilletid. Portsmouth må fortsatt klare seg uten Andy Cannon, Dion Donohue, Luke McGee og Viv Solomon-Otabor. I tillegg til Jack Whatmough, som er langtidsskadet.

Wycombe manager Gareth Ainsworth har de fleste av sine spillere tilgjengelig, med unntak av Darius Charles som er ute lenge. Nathan Tyson er tilbake fra karantene.

 

Tidligere oppgjør:

Dette er to lag som ofte spiller uavgjort. 5 av de siste 11 oppgjørene har endt med poengdeling, utover det har begge lag 3 seire hver. Det endte 2-2 sist lagene møttes på Fratton Park i september. Gareth Evans og Brett Pitman scoret for oss. Vår leiesoldat Bryn Morris, som dengang var utlånt til Wycombe, ga dem ledelsen i kampen mens Joe Jacobson utlignet på straffe like før slutt.

Ingen av lagene vil være fornøyd med ett poeng i denne kampen. Pompey må ha 3 for å henge med i toppen. Wycombe spiller hjemme og vil krype lengst mulig bort fra nedrykkstreken.

Adams Park har en kapasitet på like under 10.000 men har ikke vært mer en knapt halvfull de siste sesongene. Portsmouth har solgt alle sine billetter, så det bør være lett å høre Pompey Chimes denne lørdagen. Forhåpentligvis også etter kampen. 3 poeng til Kenny Jacketts menn vil legge press på Barnsley og Sunderland, som spiller borte mot henholdsvis Burton og Rochdale.

 

Portsmouth manager Kenny Jackett:

“It was a unique occasion for us at Wembley and to come out on top made it a day that we could all enjoy.”

“Now we need to take that into the Wycombe game, but there is a big difference between confidence and complacency.”

“Second spot is still open and we have to keep pushing. We need to make sure our form is right and be there if the other sides slip up.”

“If we’re not able to do that then we want to go into the play-offs full of confidence and playing well.”

 

Se hele intervjuet med Kenny Jackett her: