2018-19: Opptakt Walsall – Portsmouth

Famler fortsatt i blinde.

Portsmouth tar turen til West Midlands i håp om å finne tilbake til noe av den formen som laget hadde før nyttår. Det skjer bare 3 dager etter tapet mot Charlton og manager Kenny Jackett insisterer på at han er glad for en mulighet til rask revansje. Problemet for Jackett er bare at laget hans ikke har vist annet enn glimt av storhet i 2019 mens hjemmelaget Walsall har tatt 7 av 9 mulige poeng på sine siste kamper. Selvtillit er som kjent ferskvare, og det er ikke opplagt at bortelaget er favoritter i oppgjøret på Banks Stadium.

 

The Saddlers sesong så langt

Walsall startet sesongen sterkt med 4 seire og 3 uavgjort. Deretter gikk det tyngre og laget tapte omtrent annenhver kamp fra midten av september til nyttår. Enda verre gikk det på nyåret da sadelmakerne tapte 7 av 8 kamper og for alvor havnet i nedrykkssumpen. Nå har imidlertid Dean Keates og Walsall vist bedre takter og de siste 3 kampene har gitt 7 poeng og et lite pusterom.

Hjemmekampen mot Bradford, som ligger på nedrykksplass, markerte et aldri så lite vendepunkt. I denne kampen fikk de en sin toppscorer Andy Cook utvist etter 6 minutter men klarte likevel å vinne 3 -2 i det livsviktige bunnoppgjøret. Etter 0 – 0 borte mot Burton ble det så en ny seier 2-0 mot Fleetwood Town for 3 dager siden. Høyere tabellplassering betyr som oftest lavere skuldre, så det er en gjeng med stigende selvtillit som tar imot Portsmouth denne tirsdagskvelden.

 

Situasjonen hos oss

Omar Bogle er tilbake etter sin hamtringsskade og den innleide spissen, som imponerte i sine første kamper, vil antagelig få spilletid mot Walsall. Andy Cannon, Bryn Morris og Jack Whatmough er uaktuelle på grunn av skader. Hjemmelaget Walsall må unnvære toppscorer Andy Cook som fortsatt soner karantene etter sitt røde kort. Matt Jarvis er usikker. For øvrig er det ikke meldt om skader i mannskapet til Dean Keates.

 

Statistikken

Portsmouth vant 2 – 0 på Fratton Park i november 2018 etter scoringer av Hawkins og Curtis. Forrige sesong endte det 1 – 1 på Fratton Park (scoring av Pitman) og 1 – 0 til Pompey (Evans) i bortekampen. Det er imidlertid skjedd mye siden den gang, og de siste ukene har Walsall vist de skarpeste taktene. I historisk sammenheng har Portsmouth et godt tak på Walsall, statistikken sier 12 seire til de blå mot 7 til The Saddlers. På deres hjemmebane er det imidlertid jevnt, hvert av lagene har vunnet 4 ganger mens 5 kamper har endt uavgjort.

 

Hva kan vi forvente av Portsmouth?

Det blir interessant å se hvilke spillere som får tillit fra start. Brett Pitman kom noe overraskende inn på slutten av Charltonkampen og viste at han har noe å bidra med. Han fikk da sjansen i en 10er-rolle, og han har tydeligvis tenkt å gi Gareth Evans kamp om denne plassen. James Vaughan er et alternativ i 9er-rollen som Oliver Hawkins har hatt mesteparten av sesongen. I tillegg er altså Omar Bogle tilbake og kan gi alle disse ytterligere konkurranse. Portsmouth har med andre ord flere ulike kort de kan spille på i det offensive.

Med 10 kamper igjen av sesongen er det mye som tyder på at Pompey vil havne på en playoff-plass. Det er 8 poeng opp til Barnsley men imellom der ligger Sunderland med flere poeng og en kamp tilgode. Det skal noe til at begge disse to lagene går på en smell samtidig som Portsmouth plutselig finner tilbake til storformen. 3 poeng er altså en nødvendighet hvis Kenny Jacketts menn skal holde liv i det lille håpet om direkte opprykk. Ser man nedover på tabellen er det 10 poeng  ned til 7. plass, som altså er utenfor playoff. Dette er en åpen kamp hvor begge lag trenger 3 poeng. Da er det dessverre litt for ofte sånn at det ender uavgjort.

 

Portsmouth Kenny Jackett til The News:

“The game comes quickly after the Charlton game, which is good”

“We’re disappointed with the loss on Saturday, we understand this will be a different game, but our attitude, our mentality, has to be right.”

“Of course (it’s a must win)”

Les mer av intervjuet i The News:

 

Kenny Jackett til Pompeys webside:

“To put a run together we need to play with confidence, score goals and keep clean sheets “

“There’s a balance for us to find in and out of possession, with the number of goals we’ve conceded away from home getting higher and seeing us drop out of the top two.”

“But we had a good week by getting through a semi-final and then securing probably our best win of the campaign against Bradford.

It leaves us with a lot to play for this season in two competitions, so I don’t think the players need a lift.”

Les hele intervjuet