Debuterte for England

Pompey-unggutt Haji Mnoga debuterte for England da U17-landslaget spilte 0-0 mot Ungarn tidligere denne måneden.


NYHETER: Forsvarsspilleren, som fortsatt bare er 16 år gammel, har spilt tre kamper for Pompeys førstelag denne sesongen (begge i Checkatrade Trophy). Han har også et par kamper på innbytterbenken. Det er som høyreback han har fått spilletid for Pompeys førstelag denne sesongen.

SE OGSÅ: Haji Mnogas spillerprofil

Nå er han også u-landslagsspiller for England – som første Pompey-spiller siden Jack Whatmough. Først satt han på benken hele kampen da England vant 3-2 mot Frankrike. Da England så skulle møte Ungarn, fikk Mnoga spille hele kampen. Det endte 0-0 og Mnoga fikk ros for sin prestasjon.

– Ungarn la seg lavt og var lite interessert i å spille fotball, men Haji vokste utover i kampen. Han var flink til å bli med framover og slå innlegg. Han forsvarte seg også godt. 

– Det er kjekt at våre spillere igjen vekker ulike landslags interesse. I tillegg til Haji har vi Harvey Rew som har vært med Wales, Irland er interessert i Leon Maloney og Eoin Teggart, Kroatia følger Peter Durin og England har i lengre tid fulgt Joe Hancott, kommenterer Pompeys akademisjef Mark Kelly.

 

– Har fysikken som skal til

Mark Kelly tror Mnoga har det som skal til for å ta steget og bli en suksessfull profesjonell fotballspiller:

– Han har fortsatt mye å lære, men til tross for sin unge alder har han fysikken til at han klarer å spille førstelagsfotball slik han har gjort flere ganger nå. Han er stor, sterk og jobber nå med å bli en allsidig og god fotballspiller. Det handler om å bli taktisk klokere og stabil på høyt nivå.

– Han er vokst opp i Portsmouth og har trolig ikke vært så mye utenfor byen. Når han er med England er han utenfor komfortsonen sin – uten kameratene han kjenner så godt rundt seg. Jeg husker det selv da jeg som unggutt ble tatt ut på irske u-landslag. Det kan være vanskelig når en ikke kjenner noen. Men det som er sikkert, er at Haji klarte seg bra i sin England-debut, fortsetter Kelly til Pompeys offisielle webside.