2018-19: Opptakt Queens Park Rangers – Portsmouth (FA-cup)

Ny cupkamp mot QPR. Alt å vinne, ingenting å tape.

Portsmouth tar den korte turen nordover til Loftus Road for å møte Queens Park Rangers i omkampen om en billett til FA-cupens 5. runde. Der har ikke Pompey vært siden 2010, men det året gikk man til gjengjeld helt til finalen hvor det ble tap 0 – 1 mot Chelsea.

Vinneren av kampen møter PL – laget Watford, som er manager Kenny Jacketts gamle klubb. Han tilbragte hele sin spillerkarriere hos The Hornets og er nok svært lysten på en ny tur til London når 5. runde skal spilles. Dermed ligger det an til at Portsmouth stiller med bortimot sitt sterkeste lag, til tross for problemene i ligaen de siste kampene.

 

Litt om Queens Park Rangers (QPR)

QPR, også kjent som The Hoops eller The R’s, er en tradisjonsrik klubb med røtter tilbake til 1886. De spiller på Loftus Road i White City, en kort joggetur vest for Hyde Park i London. Loftus Road er kjent for sin gode atmosfære og er omtrent på størrelse med Fratton Park, det vil si en kapasitet på drøyt 18.000. Laget vant ligacupen i 1967, tapte finalen i FA-cupen i 1982 og kom på andre plass i toppdivisjonen i England i 1975/76. I denne mest suksessrike perioden spilte QPR også kvartfinale i UEFA-cupen.

Dagens QPR ligger plassert midt på tabellen i Championship, med 39 poeng på 29 kamper. Laget ledes av Steve McLaren som har vært ute en vinterdag før. Den tidligere storspilleren Les Ferdinand har rollen som “Director of Football”, men ellers er det stort sett indiske eller malaysiske navn å finne på kontordørene på Loftus Road.

 

Spillere å se opp for

Nahki Wells, Luke Freeman og Pawel Wszolek har stått for tilsammen 19 av laget 35 seriemål denne sesongen. De har ellers et solid forsvar med blant annet venstreback Jake Bidwell, tyske Toni Leistner og waliseren Joel Lynch. Sistnevnte scoret selvmålet som ga Pompey 1 – 0 ledelsen sist, og er nok ekstra revansjelysten. På midtbanen regjerer nevnte Freeman og Wszolek mens toppscorer Wells, som sto for utligningen i den første kampen, er en mann å se opp for på topp.

 

Situasjonen hos oss

Pompey har virkelig slitt den siste tiden, men har til gjengjeld vært aktive på overgangsmarkedet. Nykommerne som kom til klubben på tampen av overgangsvinduet er imidlertid uaktuelle til kveldens kamp, med unntak av Bryn Morris. Han kom til klubben 15. januar, altså før Pompey møtte QPR i den første 4. runde – kampen. Det samme gjorde forøvrig Andy Cannon, men han har spilt FA – cup for Rochdale denne sesongen og får ikke spille for Pompey.

Hvis Portsmouth tar seg videre til 5. runde vil imidlertid både Omar Bogle, Lloyd Isgrove og James Vaughan være tilgjengelig.

Det har vært hektisk aktivitet på sykestuen i Portsmouth, men  fortsatt vet ingen hvor alvorlig kneskaden til Jack Whatmough er. Han fikk gjort en MR – undersøkelse idag og det ventes en avklaring i løpet av morgendagen, tirsdag. Det er ingen grunn til å regne med at han blir kampklar, så antagelig blir Christian Burgess midtstopper sammen med Matt Clarke.

Ronan Curtis, som har vært en av våre beste spillere, må stå over på grunn av sine 2 gule kort. Dion Donahue, Andy Cannon og Luke McGee er alle uaktuelle på grunn av skader. I tillegg er altså 4 av nykommerne cup-tied.

 

Statistikken

Det beste som kan sies om denne statistikken er at den en dag må bli brutt. Portsmouth har ikke vunnet på Loftus Road siden John F. Kennedy var president, nærmere bestemt i 1961. Siden den gang har QPR vunnet 9 av 13 hjemmekamper mot Pompey, resten er endt uavgjort.

Hvis vi tar bort hjemmefordelen ser det jevnere ut. Av de siste 8 oppgjørene har QPR vunnet 2 mens 6 har endt uavgjort. Steve McClarens menn har imidlertid ingen imponerende cupstatistikk i nyere tid. Forrige gang laget tok seg videre fra 4. runde var i sesongen 1996/97.

Steve McClaren har forøvrig en særdeles dårlig statistikk mot Portsmouth. I sine 7 kamper som manager for ulike lag har han enda tilgode å vinne. 4 uavgjort og 3 tap er det blitt.

Det eneste som er sikkert er at minst en av disse statistikkene ryker i løpet av tirsdagskvelden!

 

Portsmouth manager Kenny Jackett:

“It will be a tough test at Loftus Road, but it’s a game we’re all looking forward to and we’ll be doing everything we can to keep our cup run going.

The motivation of Premier League opposition in the next round is very high and we’ve seen on occasion that we have genuine Championship quality.

It was a very tight game last time and a draw was probably the fair result – there wasn’t a lot between the sides and I expect it to be the same again.

Loftus Road is a tight ground with a passionate crowd, but we travel well and will take plenty of numbers once again.