2018-19: Opptakt Portsmouth – Peterborough (EFL Checkatrade Trophy)

Cupkamp som gir sjefen hodebry.

Portsmouth har slitt i det siste. Tap i 2 ligakamper på rad, mot antatt svakere motstand, har helt kaldt vann i blodet på dem som trodde veien til direkte opprykk lå vidåpen. Nå venter en ny vanskelig motstander, Peterborough, i det som kan gi semifinale i EFL Trophy. Dermed står Kenny Jackett overfor et vanskelig dilemma. Skal han satse alt på den eneste reelle muligheten til å få oppleve en cupfinale på Wembley? Eller skal han hvile slitne spillere med tanke på de kommende kampene i FA – cup og liga?

 

Litt om Peterborough FC

The Posh, som laget kalles, kommer fra byen Peterborough i Cambridgeshire ca 12 mil nord for London. Klubben har eksistert siden 1934 og har stort sett oppholdt seg på nivå 3 og 4 siden de kom inn i The Football League. De har imidlertid også et par perioder på nivå 2, senest i 2014.

 

Sesongen så langt for The Posh

Peterborough startet sesongen meget bra og ledet tabellen inntil Portsmouth slo dem 2 – 1 i september og overtok den plassen. Senere har det gått litt mer opp og ned, og i sist kamp mot Luton fikk Steve Evans menn grundig juling og tapte 4 – 0. I den kampen måtte Peterborough spille lenge med bare 10 mann, noe som forklarer litt av resultatet. Laget har forøvrig nylig mistet sin anvendelige forsvarsspiller Colin Daniel til divisjonskollega Burton Albion.

 

Spillere å se opp for

Keeper Aaron Chapman er hele 203 cm høy og rager godt i feltet. Det kunne blitt interessant å se ham i duell med Oliver Hawkins, men han er som kjent skadet.

Ivan Toney og Matt Godden står begge med 10 ligamål og henholdvis 4 og 3 assists. Skotten Jason Cummings er lånt inn fra Nottingham Forest og han har bidratt med 6 mål. Alle disse scoringene er kommet fra innenfor 16 – meteren.

 

Situasjonen hos oss

Ben Close har deltatt på trening og er friskmeldt til kampen. Oliver Hawkins og Nathan Thompson er fortsatt ute med skader. I tillegg vil nok Kenny Jackett hvile noen av de spillerne som har hatt den største kampbelastningen og som har vist trøtthetstegn de siste ukene. Det bør kunne åpne opp for Brett Pitman fra start, og kanskje begge nykommerne Andy Cannon og Bryn Morris?

 

Tidligere oppgjør:

Portsmouth har vunnet de siste to oppgjørene i ligaen, i seriefinalen i fjor og nevnte toppoppgjør i september. Totalt har Pompey vunnet 4 av de siste 6 oppgjørene mot The Posh. Ingen av kampene har endt uavgjort.

 

Portsmouth manager Kenny Jackett:

“We realise that we’ve got a busy run of games – not just with QPR on Saturday, but then Luton and Doncaster next week in the league.

Peterborough have got quite a deep squad, although I’m sure they’ll also have one eye on facing Charlton at the weekend.

But, like us, they’ll desperately want to win on the night – especially as we’re getting close to Wembley now.»

 

Se hele intervjuet med Kenny Jackett her:

Interview med Peterborough manager Steve Evans:

https://www.theposh.com/news/2019/january/video–gaffer-ahead-of-quarter-final-tie/