2018-19: Optakt Gillingham – Portsmouth

Får vi revansje?

Av: Thorgeir Benjaminsen

NYHETER: Etter å ha gått ubeseiret de første elleve rundene, møtte Portsmouth et Gillingham i dårlig form hjemme på Fratton Park til dyst i runde tolv. Dessverre endte den kampen med en noe overaskende borteseier og dermed er det å håpe at Kenny Jacketts menn ønsker å revansjere dette når de 2. Juledag gjester Priestfield Stadium.

Selv om tapet selvfølgelig var uheldig kom Portsmouth raskt inn tilbake på vinnersporet og har stort sett vunnet sine kamper i ligaen, og tronet dermed Julaften som ligaleder, et godt tegn når man har som mål å rykke direkte opp.

Litt om Gillingham

Gillingham FC er en klubb som kommer fra Kent sør-øst i England. Faktisk er de eneste klubben i football league som kommer fra dette området.

“The Gills”, som klubben kalles, havnet i fjor på en 17 plass i League One. Klubben trenes av Steve Lovell som har hatt en rekke opphold i klubben, både som spiller og som trener. Etter en periode som trener tok han over som midlertidig manager i Oktober 2017. Etter å ha vunnet fire av de første syv kampene ble han ansatt som permanent manager ut sesongen, noe som ble forlenget i sommer. Klubben har hatt flere profilerte spillere, som idag spiller i Premier League. Av disse er kanskje Matt Jarvis, Paulo Gazzaniga i Spurs, og Ryan Bertrand som spiller i en viss klubb av de mest kjente. Salg av disse har vært fundamentale for klubbens eksistens.

Sesongen hittil har vært tung og Gillingham ligger på en ukomfortabel 19. plass. De vil nok være heltente for poeng, kanskje spesielt når ligalederen kommer på besøk, og ikke minst med tanke på videre eksistens i denne divisjonen.

Se opp for

Tom Eaves, storvokst spiss som har nettet 14 mål på 22 kamper hittil denne sesongen. Etter å ha vært i Bolton Wanderers eiendom i lang tid, hvor han var på utlån til det aller meste av klubber i League One og Two slo han seg til slutt til ro i Gillingham, hvor han har levert varene som spydspiss med 32 mål på 70 kamper.

Skadesituasjonen

Kenny Jackett kunne med et smil om munnen fortelle at det ser veldig lyst ut på skadefronten. Faktisk er det kun keeper Luke McGee som er ute, med en håndleddskade.

Tidligere møter

Pompey: 19 seire

Gillingham: 8 seire

7 uavgjorte

På Priestfield Stadium

Pompey: 7 seire

Gillingham: 6 seire

3 uavgjorte