2018-19: Portsmouth – Tottenham U21 (EFL Trophy) 3-2

De unge talenter fra Tottenham blev afvist.

Tirsdag var det sidste gruppekamp i Checkatrade Trophy på Fratton Park. Scenen var klar, Pompey var videre, mens Tottenhams U21 hold kunne gå videre trods nederlag, men det afhang af gruppens anden kamp!

Samtidig var kampen en markering af 100 året for afslutningen af 1.verdenskrig, som er blevet markeret rundt om iverden, og en fin måde at gøre det på fra de to hold, at minde og anerkende de som bragte store ofre.

Så Londontalenterne kom med optimisme og for at få en sejr. Det var også et hold der spillede bolden fint rundt og ikke forfaldt til at spille lange bolde frem. Det blev da også belønnet da de scorede til 0-1, mod et Pompeyhold der stillede med en del reserver, men alligevel i en opstilling der viste den bredde Pompey har. Specielt midten med Danny Rose og Ben Close er høj klasse.

Oppe foran havde Pompey en ung angriber ved navn Brad Lethbridge, der tog den plads foran Dan Smith, og sidstnævnte lavede faktisk tre mål i en træningskamp for Pompey før sæsonen. Lethbridge ser interessant ud, se bare denne aktion. Den unge angriber fik chancen, da Brett Pitman var ude med en mindre knæskade.

Pompey tog efter målet grebet om kampen, men det blev ikke til de store muligheder i resten af halvlegen

Efter pausen steppede Portsmouth op og efter 5 min af anden halvleg kom udligningen ved Andre Green der er på lån fra Aston Villa, han fik 60 min efter sin skade. Det kvitterede han ved at score efter et hjørnespark, hvor han i det lille felt fik bolden i mål. Tottenham søgte mulighederne og McGee i målet viste niveau og det samme gjorde Christian Burgess i forsvaret.

Pompey fastholdte dog presset på kampen og med godt 20 min igen, så var det Gareth Evans der scorede på et fladt frispark og 12 min senere kom et fint mål, hvor Pompey har mere fart og spiller en fin 1-2 aflevering der sætter Tottenhamforsvaret under pres, så Hawkins tæt under mål kan styre bolden i mål.

Tottenham fik scoret i slutfasen på et fint frispark, men tabte kampen med 3-2 til Portsmouth, men trods nederlaget er Tottenham U21 videre blandt de sidste 32 hold i turneringen.

 

Tottenham U21 coach Wayne Burnett: 

 “We’ve lost the game but I think we’ve won in a way,” he said. “We’ve qualified, which is a bonus, but there are some players that have come out of the game with massive credit as they haven’t played in these types of situations before. I think the experience will hold them in good stead. We’ve come to a place we’re they’re flying high, they’ve got good players, a good manager and a good pedigree as a team so it’s a fantastic place to come and play. I think we can only learn and grow from this, which I think we will do. I’m disappointed with the result but if we can learn from it, we’ll continue to grow.”

 

Pompey assistent manager Joe Gallen:

“Tottenham played in a different fashion to what we’re used to in League One and it was all about ball retention.

“So we reorganised things at the break and then started to look more like ourselves, with the final score probably about right.

“We needed our closing down and pressing to be better, while also putting more crosses into the box and having men running between the posts to convert them.

“It was all about getting those basic things right and that all added up to what was a good second half performance.

“We’re pleased with the win and it keeps our good run going, so it’s disappointing that we don’t have a game on Saturday.”

 

Matchrating fra The News:

Luke McGee: Shaky at times – 6

Haji Mnoga: Did okay – 7

Anton Walkes: Did little wrong – 7

Christian Burgess: Marshalled team well – 8

Brandon Haunstrup: Tried to get forward – 7

Ben Close: Grew into the game – 7

Danny Rose: More dynamic after the break – 7

David Wheeler: Superb second half – 8

Louis Dennis: Some good moments – 7

Andre Green: Encouraging return – 7

Bradley Lethbridge: Can be proud of debut – 7

Matt Clarke – Added experience – 7

Gareth Evans: Man of the moment again – 7

Oli Hawkins: Cant stop scoring – 7

 

EFL Trophy gruppekamp, Fratton Park, 13. november 2018

Portsmouth – Tottenham U21 3-2 (0-1)

20. min. 0-1 Patterson

50. min. 1-1 Andre Green

69. min. 2-1 Gareth Evans

81. min. 3-1 Ollie Hawkins

90. min. 3-2 White

Pompey (4-2-3-1): McGee; Mnoga (Clarke 65), Burgess (c), Walkes, Haunstrup; Close, Rose; Wheeler, Dennis, Green (Evans 65); Lethbridge (Hawkins 65)

Bænken: MacGillivray, Brown, B.Thompson, Smith, Clarke, Hawkins, Evans

Tilskuere: 3.138 (125 awayfans)

Debutant Bradley Lethbridge.

David Wheeler.

André Green scorer sitt første Pompey-mål.