2018-19: Maidenhead United – Portsmouth 0-4 (FA Cup)

På cruise control til 2. runde.

Der var ingen slinger i valsen da Pompey uden det store besvær gik videre til næste runde af FA Cuppen på York Road i Maidenhead med en komfortabel sejr på 4-0. Efter en nogenlunde lige første halvleg blev forskellen på de to mandskaber især synlig efter pausen, hvor der reelt var spil til ét mål.

En enkelt ændring blev det til i startelleveren da Kenny Jackett som ventet valgte at stille med det stærkest mulige hold. Det var Nathan Thompson, som efter overstået karantæne var med fra start på bekostning af Anton Walkes, som end ikke var at finde på bænken. Hos værterne fik ex-Pompey angriberen Ryan Bird de sidste 23 minutter på banen.

Første halvleg

Før startfløjtet lagde de to holds respektive anførere en krans på banen, lige som alle spillere bar en rød valmue til minde om 100-året for 1. Verdenskrigs ophør, efterfulgt af et minuts stilhed. Da dommerens fløjte var det også startskuddet til en ganske underholdende 1. halvleg med god stemning på tribunerne trods novemberregnen, der tog til i løbet af kampen. Pompey dominerede som ventet men kom i kampens begyndelse ikke frem til meget. Den første store chance kom i det 18. minut, hvor en ellers fri Tom Naylor sparkede bolden på hjemmeholdets overlægger i en situation, hvor målet var frit. Kort efter var det så værternes tur til at ramme stængerne da Ayo Obileye fra en spids vinkel ikke fik indstillet sigtekornet ordentligt. Få minutter før pausen lykkedes det så alligevel for Pompey at komme foran. En fladt indlæg fra Curtis nåede hele vejen ind i et forholdsvist tætpakket felt, og her var Ben Thompson først på bolden og sparkede den resolut i nettet til en 1-0 færing til os.

Anden halvleg

De to mandskaber kom ud fra pausen i et lidt lavere tempo men igen med udeholdet som den dominerende af de to parter. Efter små ti minutter fik Pompey så bolden i nettet igen, denne gang via Oliver Hawkins pandebrask. Et indlæg fra Gareth Evans nåede frem til den høje angriber, som også i denne situation var herre over luftrummet over Maidenheads felt, og så stod der 2-0 til udeholdet. Blot fem minutter senere fandt kampen så sin definitive afgørelse da Jamal Lowe var hurtigst over en bold i hjemmeholdets straffesparksfelt, drejede rundt om sig selv og satte bolden ind ved nærmeste stolpe. Heller ikke tremålsføringen fik Pompey til at slappe af, om end Jackett foretog en dobbelt udskiftning for at spar Evans og Lowe. Ind kom i stedet Pitman og Wheeler. Bombardementet af hjemmeholdets banehalvdel fortsatte ufortrødent, og både Pitman og Ben Thompson blev noteret for gode men spildte chancer. Et mål mere at gå hjem på blev det dog til, og det var indskiftede Wheeler der stod for det. Et frispark fra Lee Brown blev ganske vist pareret ud i feltet af Maidenhead-keeper Pentney, men en fri Wheeler kastede sig bogstaveligt talt ind i riposten og fik med hovedet sendt bolden i mål til 4-0, som også blev kampens slutresultat.

Kommentarer fra manager Kenny Jackett

“We want to progress as far as we can in this competition and hopefully get to a stage where the big boys enter. That’s our aim and to do that you need to cope with – and come through – days like this, so we’re pleased to be in the second round. We had good control of the game right the way through, with a lot of quality balls into the box during the first half. You want to get out of sight as soon as possible, but it was always going to be tough because Maidenhead wanted to stay in the game as long as they could.”

“Tom Naylor hit the bar and our opponents did then have one moment when they struck the post, but we got the key goal just before the break. It was a good cross from Ronan Curtis and Ben finished it – that set up what we did in the second half when we were kicking down the slope and our fitness levels told. With the second, third and fourth goals going in, it got more and more comfortable for us and it was a very professional job.”

FA Cup, 1. runde, York Road, 10. november 2018

Maidenhead United – Portsmouth 0-4 (0-1)

43. minut: 0-1 Ben Thompson

55. minut: 0-2 Oliver Hawkins

60. minut: 0-3 Jamal Lowe

83. minut: 0-4 David Wheeler

Opstillingen (4-2-3-1): MacGillivray; N. Thompson (Burgess ’85), Whatmough, Clarke, Brown; Naylor, B. Thompson; Lowe (Pitman ’63), Evans (anfører) (Wheeler ’63), Curtis; Hawkins

På bænken: McGee, Burgess, Dennis, Wheeler, Haunstrup, Close og Pitman

Advarsel: Ingen

Udvisning: Ingen

Tilskuere: 3.205 (heraf 710) medrejsende Pompey supportere)

David Wheeler scorer vårt fjerde.