2018-19: Accrington Stanley – Portsmouth 1-1

Nok et fartsfylt oppgjør og nok et uavgjort resultat.

Af: Pål Alexander Lea

Pompey fortsetter å være ubeseiret på bortebane og klamrer seg fast til tabelltoppen, selv om Sunderland nå kan gå forbi med seier i sin hengekamp. Kampen mot Accrington Stanley ble på forhånd sett på som en krevende utfordring, som Kenny Jacketts menn langt på vei mestret. Samtidig var det nok mer skuffelse enn lettelse på spillerbussen tilbake fra Lancashire.

Jackett var tvunget til å gjøre endringer på laget som spilte mot Burton på tirsdag, og det var hele fire nye fjes i startoppstillingen. Gareth Evans kom inn for skadde Dion Donohue, og Evans fikk bære kapteinsbindet. Ben Close erstattet Tom Naylor, som var ute med karantene. I forsvaret kom Nathan Thompson og Christian Burgess inn for henholdsvis Anton Walkes og Jack Whatmough.

1. omgang

Portsmouth gikk ut i et forrykende tempo og skapte en drøss av sjanser den første halve timen. Jamal Lowe hadde alene 3 store muligheter, Ronan Curtis headet i stolpen og både han, Gareth Evans og Ben Thompson hadde noen farlige skudd som gikk like utenfor eller ble reddet av hjemmelagets gode keeper, Connor Ripley. Sistnevnte var tilbake etter tre kampers karantene og holdt laget inn i kampen til tross for et nokså massivt trøkk fra Pompey.

Etter hvert jevnet spillet seg ut og vår keeper Craig MacGillivray måtte i aksjon da Sean McConville sendte avgårde et godt skudd like før halvtimen var spilt. Etter 32 minutter fikk Accrington Stanley straffe etter at keeper MacGillivray på litt klønete viss hadde lagt Billy Kee i bakken. Han tok straffen selv, men MacGillivray gikk til riktig side og reddet det ikke altfor velplasserte skuddet til corner. Det burde stått 1-0 der, men samtidig ville det vært mot spillets gang. Omgangen ebbet ut med et par halvsjanser til begge lag.

2. omgang

Portsmouth så igjen ut til å ville mest da 2. omgang ble sparket i gang. Ronan Curtis traff nok en gang treverket, denne gang på et volleyskudd etter en corner. I det 62. minutt kom endelig uttellingen. Pompey fikk frispark et stykke utenfor 16 – meteren, godt ut mot venstre. Gareth Evans la presist inn i feltet og vår nye spydspiss Oliver Hawkins fikk en fot på ballen, mellom to forsvarere. 1-0, temmelig fortjent.

To minutter senere skjedde nesten eksakt det samme, bare i motsatt ende av banen. Accrington fikk frispark utenfor vår 16-meter, et stykke ute på høyre side. Innlegget traff Michael Ihiekwe, som satte inn 1-1 med sin første scoring for The Reds. Den målgivende pasningen kom, som så mange ganger før denne sesongen, fra Sean McConville. Utover i omgangen etablerte hjemmelaget et visst overtak og skapte noen muligheter. Pompey satt inn fjorårets storscorer Brett Pitman de siste ti minuttene uten at det ga uttelling. Kampen ebbet ut med 1-1, helt i tråd med tipset til undertegnede og supporterintervjuobjekt Erlend Uglem.

Hva kan vi ta med oss?

Pompey har en god bredde i stallen, og Kenny Jackett kan tillate seg å rullere på laget uten at vi nødvendigvis blir svekket av den grunn. Dette gjelder særlig i forsvaret og til dels på midtbanen. Vi spiller godt på bortebane. Samtidig har vi for dårlig uttelling i de periodene vi dominerer kampen. Dette er vanskelig for manageren å gjøre så mye med, annet enn å rydde plass til fjorårets toppscorer litt tidligere enn det 81. minutt. Samtidig kan man ikke kritisere Jackett for laguttaket så lenge Olli Hawkins leverer så bra som han gjør.

Vi leder fortsatt League One, men lagene bak på tabellen rykker stadig nærmere og vi har hatt litt mer stang ut de siste par kampene. Likevel er det minst to områder som er klart forbedret fra ifjor. Laget taper ikke de kampene hvor man sliter med uttellingen, men berger poeng. Samtidig er Portsmouth blitt et veldig solid bortelag. Når Fortress Fratton er ferdig gjenreist, og med litt bedre uttelling på sjansene, bør laget være med helt der fremme også ved sesongslutt.

Portsmouth-manager Kenny Jackett om kampen:

«We’re disappointed to come away with just a draw, which shows you how far we’ve come. There’s mixed feelings because you really need to score when you’re on top if you want to be dominant.»

Om vrakingen av Whatmough:
«We have to be careful with Jack. He’s a key player for us, but there have been some injuries there in the past. So we don’t want a repeat and I’ve felt he looks leggy at times when there’s been three games in a week, so I made the decision to bring in Christian.»

League One, Wham stadium/Crown Ground, 28. oktober 2018

Accrington Stanley-Portsmouth 1-1 (0-0)

62. min. 0-1 Oliver Hawkins

64. min. 1-1 Michael Ihiekwe

Pompey (4-2-3-1): MacGillivray; N.Thompson, Burgess, Clarke, Brown; Close, B.Thompson, Lowe, Evans (kaptein), Curtis; Hawkins (Pitman 81)

Ubenyttede reserver: McGee, Walkes, Whatmough, Haunstrup, Wheeler, Mason

Gult kort: Nathan Thompson

Tilskuere: 3.558 (1.163 tilreisende bortefans)