Tom Naylor

Tom Naylor


Fødselsdato: 28. juni 1991

Fødested: Sutton-in-Ashfield, England.

Høyde: 1,88 m

Posisjon på banen: Midtbane/forsvarsspiller

Debut for Pompey: 4/8 2018 mot Luton Town (H), seier 1-0.

Overgangssum til Pompey (antatt): Gratis

Pompey: 149 kamper (13 mål), 2018-21

Tidligere klubber: Mansfield Town (-2012), Belper Town (lån 2009-10), Alfretown Town (lån 2010), Derby County (lån 2011-12), Derby County (2012-15), Bradford City (lån 2012-13), Grimsby Town (lån 2013), Newport County (lån 2013-14), Cambridge United (lån 2014), Burton Albion (lån 2015) og Burton Albion (2015-18).

Etter Pompey: Wigan (2021-)

Trivia:

– Gikk gradene i Mansfield og etter noen vellykkede låneopphold i klubber utenfor ligasystemet gjorde han suksess også i Mansfield. Det var interesse fra Fulham i Premier League og en rekke Championship-klubber, og det endte med en overgang til Championship-laget Derby County.

– Ble lite brukt i Derby, og da han spilte var det mest høyreback. Derby-manager Nigel Clough uttalte at han gjerne ville bruke ham som midtstopper i framtiden, men etter diverse utlån fikk han beskjed om at Derby ville kvitte seg med ham.

– På utlån i Newport i 2013/14, hadde han marerittkamper mot Morecambe både hjemme og borte. I hjemmekampen laget han først to selvmål før han også laget straffespark for Morecambe da de slo Naylors Newport 3-2. I returoppgjøret scoret faktisk Naylor riktig vei, men deretter laget han igjen selvmål før han ble utvist etter å ha laget straffespark igjen for Morecambe. Morecambe vant kampen 4-1.

– I januar 2015 ble han lånt ut til Burton Albion, og han bidro til at laget vant League Two den våren. Sommeren 2015 signerte han permanent for klubben og han var med å rykke opp til Championship med dem sesongen etter. I 2017/18 ble det nedrykk fra Championship til League One igjen på Naylor og Burton. Naylor var tilbudt ny kontrakt med Burton, men han takket nei til den og signerte i stedet for Pompey på en treårskontrakt.

– Gjorde en god førstesesong i Pompey. Etablerte seg som førstevalg sentralt på Pompeys midtbane i 4-2-3-1.

– Leverte bra også i 2019/20-sesongen for Pompey. Ble klubbens kaptein i løpet av sesongen, i stedet for Brett Pitman. Selv om han gjorde en god sesong, ble han vraket da Pompey skulle spille play-off-semifinaler mot Oxford. Var ikke på banen der.

– Naylor gjorde en strålende første halvdel av sesongen i 2020/21. Han scoret flere flotte og viktige mål og var i de flestes øyne Pompeys beste spiller. Pompey toppet også tabellen ved juletider og alt så lyst ut. Etter jul stoppet det opp for både Pompey og Naylor. Han var likevel ønsket med videre da kontrakten hans gikk ut ved sesongslutt, men Naylor og Pompey ble ikke enige. Han måtte trolig gått ned en del i lønn for å fortsette i Pompey. Han endte opp med å signere for Wigan i stedet.

Tom Naylor scoret flere flotte mål for Pompey i 2020/21. Her er de samlet:

Under en video fra Pompeys 2-1-seier mot AFC Wimbledon høsten 2018. Her scoret Naylor Pompeys første mål: