Gareth Evans

Gareth Charles Evans


Fødselsdato: 26. april 1988

Fødested: Macclesfield, England

Høyde: 1,83 m

Posisjon på banen: Ving

Debut for Pompey: 8. august hjemme mot Dag & Red i League Two (seier 3-0). Scoret Pompeys første mål i kampen.

Overgangssum til Pompey (antatt): Gratis

Pompey: 218 kamper (38 mål), 2015-20.

Tidligere klubber: Crewe Alexandra (1994-95), Manchester United (1995-2002), Crewe Alexandra (2002-07), Leigh RMI (lån 2006), Alsager Town (lån 2007), Macclesfield Town (2007-09), Bradford City (2009-11), Rotherham United (2011-13) og Fleetwood Town (2013-15)

Etter Pompey: Bradford City (2020-)

Trivia:

– Etter å ha startet i Crewe som unggutt, spilte han for Manchester United sitt akademi fra han var sju til han var 14. Deretter returnerte han til Crewe og deres akademi. Dette til tross for at selveste Sir Alex Ferguson hadde omtalt han som en kommende stjerne. Han hadde derimot større tro på å nå toppen ved å gå gradene i Crewe under ledelse av en annen legendarisk manager: Dario Gradi.

– Da de skiftet manager og rykket ned fra Championship ble han derimot frigitt som 19-åring. Han hadde da ennå ikke fått sin debut. Han prøvespilte for Port Vale sommeren 2007 og han imponerte for dem, men da hadde ikke midler til å hente flere spillere da Evans var klar. Vale-manager Martin Foyle anbefalte han derimot til andre klubber og det endte med at han signerte for Macclesfield.

– I sin første sesong med ligafotball ble han en stor hit i League Two-klubben. Han scoret tolv mål og hadde en rekke målgivende i sin første sesong. Sommeren 2009 ble han så kjøpt av Bradford City. Etter 14 mål på 85 kamper ble han frigitt sommeren 2011. Han skrev da under for Rotherham.

– Evans scoret to mål i sin debut for Rotherham og fulgte opp med ytterligere scoringer i de kommende kampene. Da han så skulle møte sin tidligere klubb Bradford, ble han derimot skadet tidlig i kampen. I januar 2013 gikk han gratis til League Two-klubben Fleetwood.

– Etter 106 kamper (12 mål) for Fleetwood, forlot han klubben sommeren 2015. Etter å ha vært på prøve i Pompey sommeren 2015, skrev han under på en ettårskontrakt før sesongstart. I sin debut for Pompey scoret han kampens første mål da Pompey vant 3-0 hjemme mot Dagenham & Redbridge. Spilte 48 kamper og scoret ti mål fra sin kantposisjon i sin første sesong. Han presterte så bra at han underveis i sesongen fikk forlenget sin kontrakt. I play off-semifinale nummer to mot Plymouth, ble han stygt felt og pådro seg en kneskade. Han måtte av banen og store deler av sesongoppkjøringen foran 2016/17-sesongen ble spolert.

– Etter en litt treg start på 2016/17-sesongen, ble Evans etter hvert satt inn som høyreback da Pompey hadde skadeproblemer der. Han gjorde plassen til sin egen og endte opp med 46 kamper (6 mål) da Pompey vant League Two. Kort tid etter sesongslutt signerte han en ny toårskontrakt med Pompey.

– Evans gjorde seg også populær blant Pompey-fansen da han på opprykksfeiringen med supporterne begynte å synge «If you all hate scummers, clap your hands» fra scenen.

– Gjorde en solid jobb både på backen og midtbanen i 2017/18-sesongen. En sesong hvor han også var Pompeys visekaptein. Også i 2018/19 imponerte Evans med mange målpoeng. I mars 2019 signerte han en ny kontrakt som gikk ut 2020/21-sesongen.

– Spilte 28 kamper og scoret fem mål i 2019/20-sesongen, kun 17 av kampene var i serien. Dette til tross for lite skadeproblemer. Gjorde sine saker bra da han spilte, uten å briljere, men var mye ute av startelleveren.

– Spilte tre kamper for Pompey i starten på 2019/20-sesongen før han ble enig med klubben om å si opp kontraktsforholdet. Han skrev kort tid etter under for League Two-klubben Bradford City.

Under ser dere video med én av Gareth Evans sine scoringer for Pompey i 2015/16-sesongen: