2018-19: Portsmouth – Wycombe Wanderers 2-2

Plads til forbedring på hjemmebane.

AV: Jean Robert Tankred

Arbejdet på at modernisere vores stemningsfulde stadion virker nærmest som skruen uden ende, og efter det andet pointtab på stribe foran eget publikum, kan vi konstatere, at der også stadig er noget at forbedre på holdet når vi spiller hjemme på Fratton Park. Det er ikke en skrøne når man siger, at der ingen lette kampe er i League One, men to points fra hjemmekampe mod Shrewsbury og Wycombe er ganske enkelt for lidt. Resultatet betød da også, at førstepladsen gled os af hænde. Den tilhører nu igen Peterborough, men det kan vi godt leve med. Efter ni spillerunder er intet afgjort, og sæsonstarten har ubetinget været overvejende positiv.

Kampen bød på genvalg til de elleve der startede mod The Posh sidste weekend. Modsat Jack Whatmough var Anton Walkes som forventet klar igen men måtte tage til takke med en plads på bænken lige som Brett Pitman, der lige nu sidder i skyggen af Oliver Hawkins, der på dagen dog ikke gjorde meget væsen af sig.

Lige som i de foregående kampe holdt Kenny Jackett fast i 4-2-3-1 opstillingen. Dermed kunne det godt se ud til, at 4-3-3 formationen endegyldigt er skrinlagt nu.

 

Første halvleg

Under svære vejrmæssige betingelser og en dommer der desværre fløjtede kampen i stykker blev det 90 minutter uden meget flow i spillet. Spillerne gled på banen og afleveringerne hang fast i det tunge græs. Chancer blev det dog til alligevel, og de første af dem tilfaldt Pompey. En misforståelse i gæsternes forsvar betød, at Sido Jombati måtte agere redningsmand for sin keeper, og sparke bolden væk kort før målstregen. Kort efter havde Burgess et fint hovedstødsforsøg, som desværre sad lige i favnen på Wycombe målmand Ryan Allsop. I den anden ende af banen blev et frispark til gæsterne pludseligt farligt, og Fred Onyedinma måtte se sit skud gå lige forbi den ene stolpe. Det blev også The Chairboys som kom først på måltavlen. Det skete efter at Bryn Morris sammen med Adebayo Akinfenwa kombinerede sig gennem vores defensiv og kom fri foran mål. Det udnyttede han sikkert til en føring til gæsterne. 0-1. Herefter forfaldt Wycombe, i bestræbelserne på at holde føringen til pausen, sig desværre til at trække tiden ved enhver lejlighed og til tider særdeles hårdt spil, hvilket kostede hele fire advarsler mellem det 36. og det 45. minut. Pompey skulle lige bruge lidt tid på at komme ind i kampen igen, og fik da også sat et pres ind mod slutningen af første halvleg. Det førte dog aldrig til det helt store, og dermed blev Morris’ mål det eneste i de første 45 minutter.

 

Anden halvleg

Efter pausen kom gæsterne bedst fra start mens vi havde svært ved at finde vores sædvanlige spil frem. Jackett reagerede ved at sende Mason og Pitman til opvarmning. De to kom da også på banen senere i kampen, men ville utvivlsomt være kommet det noget før havde det ikke været for Gareth Evans. Midtbanespilleren nåede i et ryk frem til et indlæg fra Jamal Lowe, og satte med pandebrasken sikkert bolden i nettet. 1-1. Så var vi med i kampen igen, og Jackett afventede begivenhedernes gang. Det var dog Wycombe der reagerede først, og de var tæt på en ny føring da Akinfenwa kom fri foran mål, men han fik ikke rigtig træf på bolden, og skuddet gik ved siden af. Minuttet efter rykkede Lowe fri i et kontraangreb og fik da også afsluttet, men Allsop i Wycombe-målet nåede ned og fik pareret skuddet ud til hjørnespark. Herefter blev det så endelig tid for Pitman at komme på banen. Gæsterne fortsatte med at være farlige, og et frisparkforsøg af Morris strøg lige forbi. Minuttet efter var det Nathan Thompson, der var tæt på at score, men også hans forsøg gik forbi mål, og det blev ikke til noget med føringen til os. Den kom heldigvis kort efter da Pitman kom højest i feltet og fik hovedet på et indlæg fra Lowe. 2-1. Her var det så, at vi skulle have holdt fast og lukket ned for gæsterne. Det lykkedes ikke. I stedet forærede Burgess udeholdet muligheden for at udligne fra 11-meter pletten efter at han fældede Akinfenwa i feltet med blot to minutter igen. Den chance udnyttede Jacobson stensikkert til at sætte bolden ind bag en chanceløs MacGillivray. 2-2. Desværre ikke ufortjent set over de 90 minutter. På trods af fem minutters tillægstid lykkedes det for Wycombe at bjærge det ene point mens Pompey supporterne på tribunerne utvivlsomt følte det som to tabte af slagsen.

 

Hvad kan vi lære af kampen?

Det silende regnvejr indbød aldrig til en attraktiv og velspillet kamp, og det blev da også nærmere ét langt slagsmål med Wycombe om at få kontrol over begivenhederne, hvilket øjensynligt passede gæsterne fint med øje på, hvordan de gerne vil have kampene til at forme sig. Under alle omstændigheder lykkedes det på en eller anden måde for The Chairboys at diktere kampen, mens vi aldrig fik lov til at sætte vores sædvanlige præg på den. Vi har fået en god sæsonstart – og den skal vi være glade for – men vi er tydeligvis ikke så vidt, at vi kan sætte os på kampene efter forgodtbefindende. Kombineret med forventningerne til holdet virker det nogle gange som om, at vi bliver lettere frustrerede når en modstander er svær at nedbryde. Det var tydeligt mod Wycombe, hvor vi både manglede tålmodighed og kølige hoveder når vi løb panden mod gæsternes mur. Det resulterede i at kampens forløb blev mere kaotisk end godt var, hvilket desværre også påvirkede defensiven, der så alt andet end godt ud. Det skal vi have rettet op på før modstanderne finder ud af, at en kontant spillestil er vejen til tre points mod os. Vi kan ikke forvente at vinde hver kamp – dertil er rækken for jævnbyrdig – men mod Wycombe gjorde vi det primært svært for os selv.

I store dele af sidste sæson, samt hele den forrige, var Christian Burgess en klippe i defensiven. Herefter mistede han sin plads, hvilket øjensynligt har påvirket ham mere end godt er. Efter en rigtig fin kamp mod Peterborough var det igen de negative overskrifter midterstopperen pådrog sig, og han måtte betale dyre lærepenge i form af det sene straffespark som han begik. Nu skal det ikke handle om enkelte personer, men det er oplagt at lade Jack Whatmough – hvis han bliver klar – returnere til startopstillingen næste lørdag mod Rochdale. Duoen Whatmough/Clarke fungerer ganske enkelt bedre.

 

Kommentarer fra Kenny Jackett

“We worked really hard to get back in the game and were 2-1 up at home after 88 minutes, so we were looking to see it out. I haven’t seen the decision again, but my first impressions were that it was a penalty and I couldn’t really argue with it. It’s hard to pinpoint individuals and Christian is a really committed pro for us, so I’m not going to target him.”

“It was a different type of game because of the conditions, although that’s certainly not an excuse because it was the same for both sides. We all know what the English weather can throw up and the ball zipped off the surface, but we moved it well at times against a side who like to play it narrow. There were some passages of positive play and we showed good spirit to get back into things. We have got heart and always keep going. But Wycombe are an underrated team. I’d watched their previous two games and they gave as good as they got. I can’t deny they deserved something.”

“While we’re frustrated at not winning, I certainly didn’t feel we deserved to lose it. There were chances at both ends and did we do enough defensively? No. I always felt we’d score goals, but there were too many free-kicks given away and when they’re putting ball after ball into the area from the halfway line, we were getting drawn towards it too many times. When it comes into the box it’s rare that the first header scores. It’s the secondary defending that’s important and I don’t think we did that well enough.”

 

League One, Fratton Park, 22. september 2018

Portsmouth – Wycombe Wanderers 2-2 (0-1)

21. minut: 0-1 Bryn Morris

57. minut: 1-1 Gareth Evans

86. minut: 2-1 Brett Pitman

89. minut: 2-2 Joe Jacobson (straffespark)

Opstillingen (4-2-3-1): MacGillivray; N. Thompson, Burgess, Clarke, Brown; Naylor, Close; Lowe, Evans (anfører) (Mason ’80), Curtis; Hawkins (Pitman ’69)

På bænken: McGee, Walkes, Haunstrup, Pitman, Mason, B. Thompson og Wheeler

Advarsler: N. Thompson, Lowe og Burgess

Udvisning: Ingen

Tilskuere: 18.648 (heraf 749 Wycombe supportere)

Under følger videoer og flere bilder fra kampen:

Matt Clarke

Pitman utlignet.

Joe Mason fikk sin ligadebut.