Paul Robinson

Paul Mark James Robinson


Fødselsdato: 7.  januar, 1982

Fødested: Barnet, England

Høyde: 1,85 m

Posisjon på banen: Midtstopper

Debut for Pompey: August 2014

Overgangssum til Pompey (antatt): Kom på lån fra Millwall – deretter gratis på permanent overgang.

Pompey: 33 kamper (2 mål) 2014-15

Tidligere klubber: Millwall (2001-2015), Fisher Athletic (lån) og Torquay United (lån)

Etter Pompey: AFC Wimbledon (2015-18), Havant & Waterlooville (2018-)

Deltidstrener i Pompey fra sommeren 2018 til sommeren 2019. Dro deretter til Millwall for å bli U23-trener.

 

Trivia:

– Gikk gradene i Millwall fram til han fikk sin profesjonelle kontrakt i 2001. Ble deretter lånt ut til Fisher Athletic for å få førstelagserfaring før han returnerte og debuterte for Millwalls førstelag i 2002.

– Dro i desember 2004 på lån til Torquay og etter at han returnerte derfra etablerte han seg på førstelaget til Millwall, og han fikk også etter hvert kapteinsbindet.

– 29. mai 2010 scoret Robinson kampens eneste mål i Play Off-finalen mot Swindon. Han ble også kåret til banens beste spiller i kampen som sørget for at laget rykket opp til Championship.

– Sommeren 2012 signerte han en ny treårskontrakt med Millwall, men han har slitt mye med skader etter det. Gikk på lån til Pompey i august 2014 med muligheter for forlengelse om alle parter ønsker det. Etter noen gode måneder i Pompey signerte han permanent for Pompey i januar 2015. Han skrev da under på en 18 måneders kontrakt.

– Etablerte seg som et klart førstevalg i Pompeys midtforsvar, men ble langtidsskadet våren 2015. Spilte ikke mer den sesongen. Sommeren 2015 var han igjen spilleklar og den nye Pompey-manageren Paul Cook utnevnte han til klubbkaptein sesongen 2015/16. Svært overraskende ble han kort tid etter frigitt av Pompey etter at klubben og Robinson var blitt enige om å avslutte kontraktsforholdet – uten noen utdypende forklaring. Robinson skrev kort tid etter under for AFC Wimbledon.

– Etter tre sesonger i AFC Wimbledon, ble Robinson frigitt av klubben sommeren 2018. Signerte da for Havant & Waterlooville. Kort tid etter takket han også ja til å bli deltidstrener rundt Pompeys førstelag. Han takket da ja til å bli en del av Kenny Jacketts trenerteam. Han var selv spiller under Jackett i sin tid i Millwall.

– Etter ett år som trener i Pompey, dro han til Millwall for å bli deres U23-trener fra sommeren 2019.