Leam Richardson

Leam Nathan Richardson

Fødselsdato: 19. november 1979

Fødested: Leeds, England

Høyde: 1,75 m


Karriere som spiller:

Posisjon på banen: Høyreback

Klubber: Blackburn Rovers (-2000), Bolton (2000-03), Notts County (lån 2001-02), Blackpool (lån 2002-03), Blackpool (2003-05), Accrington Stanley (2005-2013)

 

Managerkarriere: Accrington Stanley (midlertidig manager 2012, manager 2012-13), Chesterfield (assistentmanager 2013-15), Portsmouth (assistentmanager 2015-)

 

Trivia:

– Gikk gradene i Blackburn Rovers og var kaptein på akademilaget som kom til finalen i FA Youth Cup. Selv om han fikk sin førstelagsdebut her som 19-åring ble det aldri noe gjennombrudd. Han spilte kun en ligacupkamp for klubben før han ble solgt til Bolton for 50.000 pund i 2000. Her var han en del av laget som rykket opp til Premier League, men i Premier League ble han ikke regnet som god nok – og han ble lånt ut til Notts county og deretter Blackpool.

– Gikk gratis til Blackpool sommeren 2003 og spilte over 50 ligakamper for klubben i sine to sesonger i klubben. Sommeren 2005 signerte han for Conference-laget Accrington Stanley. Var med og spilte dem opp i League Two. Da manager John Coleman forlot klubben til fordel for Rochdale i januar 2012, ble Richardson midlertidig manager fram til klubben ansatte Paul Cook. Cook ble derimot i klubben i kun ni måneder før han forlot dem til fordel for Chesterfield. Richardson ble da igjen midleritidig manager. Denne gangen endte det med at han ble manager på permanent basis. Richardson skrev under på en kontrakt på 2 1/2 år som manager for klubben. Allerede et halvår senere valgte han derimot å si ja til et tilbud om å bli Paul Cooks assistent i Chesterfield.

– Etter å ha vært Cooks assistent i Chesterfield, valgte han å bli med Cook da han ble Pompey-manager i mai 2015. Richardson ble da assistentmanager i Pompey. På bildet oppe til høyre ser vi Richardson til venstre, Cook til høyre.

– Da Paul Cook i slutten på mai 2017 ga seg i Pompey for å bli Wigan-manager, ble Richardson med på lasset.