2018-19: Portsmouth – FC Utrecht 1-1 (træningskamp)

Flotte langskudsmål i en fin generalprøve.

Af: Jean Robert Tankred

Det var to mandskaber i noget nær stærkeste opstilling der bød hinanden op til dans denne hede juli eftermiddag, da vi sluttede rækken af testkampe mod hollandske FC Utrecht. Kenny Jackett så bort fra den sædvanlige 4-2-3-1 opstilling og skiftede til en traditionel 4-4-2 med Brandon Haunstrup på venstre fløj, og det eksperiment lykkedes egentlig fint. Kampen gav debut på Fratton Park til nye ansigter som Craig MacGillivray, Lee Brown, Tom Naylor og Ronan Curtis, og en sandsynlig ligadebut om en uges tid. Især Ronan Curtis efterlod et rigtig godt indtryk, og blev da også efterfølgende valgt til kampens spiller.

 

Første halvleg

Kampens start var typisk for en venskabskamp i sommervarmen, og de to hold skulle lige føle hinanden an, lige som der var skruet gevaldigt ned for tempoet. Ingen af de to keepere blev testet for alvor i begyndelsen, og derfor kom kampens først mål også lidt som ud af den blå luft. Efter et kvarters spil trykkede Utrechts højre back Sean Klaiber af fra distancen, og hans skud endte på imponerende vis oppe i det ene målhjørne mens Craig McGillivray blot kunne se på. Et flot mål. Langsomt fik Pompey ædt sig ind i kampen, og gode indlæg fra Haunstrup og Thompson var tæt på at blive farlige. Herefter fulgte et par halve chancer især til Ronan Curtis, men det var først da anfører Brett Pitman to minutter før pausen lagde bolden til rette foran en fremstormende Anton Walkes at det virkelig blev farligt. Walkes’ forsøg strøg nemlig, lige som Klaibers en lille halv time forinden, direkte i mål fra 25 meters afstand. 1-1. Mere skete der ikke i 1. halvleg, og dermed stod det helt lige mellem to de mandskaber ved pausen.

 

Anden halvleg

Kort inde i kampens anden omgang var Matt Clarke tæt på at give os føringen, men han fik ikke den rigtige retning på bolden efter et hjørnespark fra Curtis. I det hele taget var ireren involveret i stort set alle Pompey-angreb, og var også tæt på selv at få scoret efter et indlæg fra Haunstrup. Spillet uden bold fungerede også fint denne eftermiddag, og de hollandske gæster blev ofte sat under pres og tvunget til fejlafleveringer. Efter en times spil var der anledning til rynkede pandebryn da en humpende Jamal Lowe måtte lade sig udskifte af Gareth Evans. Omfanget af skaden vides i skrivende stund ikke. Mod slutningen af kampen udviklede opgøret sig til en åben slagudveksling med gode chancer til begge hold, kraftig hjulpet på vej af et hav af udskiftninger på begge sider. Tættest på var igen Ronan Curtis, men hans skud blev pareret til hjørnespark af David Jensen i Utrechts mål, der lige fik fingerspidserne på et ellers godt placeret skud. I kampens slutminutter havde de hollandske gæster bolden i nettet, men kampens dommer vurderede at der forinden var begået frispark. Dermed endte det 1-1 i en ganske underholdende kamp, der bør give et godt rygstød før det går løs mod Luton samme sted om en uge.

 

Kommentarer fra Kenny Jackett

“We created a lot of chances. For the first 20 minutes I thought they dominated and it was hard for us to get into the game. They scored an excellent goal but after that we gave as good as we got. We created a lot of chances and could have had more than the goal, which is always very pleasing.”

“It’s interesting in pre-season when you play against sides outside of your level – they set you up well. And that’s set us up well for the season ahead.”

 

Testkamp, Fratton Park, 28. juli 2018

Portsmouth – FC Utrecht 1-1 (1-1)

15. minut: 0-1 Sean Klaiber

44. minut: 1-1 Anton Walkes

Opstillingen (4-2-2): MacGillivray (McGee 73); Thompson (Rose 73), Whatmough, Clarke (Burgess 73), Brown; Lowe (Evans 62), Walkes, Naylor (Close 73), Haunstrup; Pitman (anfører) (Hawkins 73), Curtis (Chaplin 73)

På bænken: McGee, Rose, Burgess, Evans, Close, Chaplin, Dennis og May

Tilskuere: 4.299 (heraf 144 medrejsende fra Holland)

Under følger videoer og flere bilder fra kampen:

Jamal Lowe måtte av banen skadet. Nå ryker seriestarten.

Nathan Thompson

Anton Walkes setter inn 1-1.

Nytt på Fratton Park i år.