2017-18: Bradford City – Portsmouth 3-1

Var det play-offs der røg der?

Af: Jean Robert Tankred

Efter seks kampe som ubesejrede var The Bantams tirsdag aften holdet der satte en stopper for vores stime, og muligvis på det værst tænkelige tidspunkt. I en kamp, hvor vi aldrig nåede det niveau vi ved vi kan ramme, var vi klart næstbedst på banen, og er nu overladt til at håbe på, at vore direkte konkurrenter til play-offs snubler. Nederlaget sendte os ned på 8. pladsen da Charlton Athletic leverede overraskelsen med en sejr hos Shrewsbury, og dermed overhalede os i tabellen.

Manager Kenny Jackett ændrede startelleveren på en enkelt position i forhold til det målløse Dockyard Derby i lørdags. På midtbanen fik Connor Ronan chancen på bekostning af Stuart O’Keefe. Truppen som helhed forblev til gengæld uændret.

Første halvleg

Foran næsten 20.000 tilskuere – et flot fremmøde en tirsdag aften – var Pompey mærkværdigt sløve i starten af kampen, og eneste halvvejs trussel kom fra Jack Whatmoughs lange indkast, der ofte resulterede i nervøsitet i værternes felt. Alligevel var det dem der kom bedst fra start, og inden der var gået et kvarter kom de også på måltavlen. Løset opdækning ved et hjørnespark medførte, at værternes Knight-Percival stod udækket ved den fjerne stolpe, og således kunne forsvarsspilleren med det ridderlige navn uhindret sparke kampens første mål i nettet.

Herefter fulgte en god periode for Pompey, hvor Pitman mente at han blev snydt for et straffespark, og Connor Ronan med et langskud tvang Bantams keeper Colin Doyle ud i en flot redning. Yderligere to halve chancer til os fulgte før pausen, men det blev ved den knebne føring til Bradford.

Anden halvleg

Modsat kampens begyndelse kom vi fint ud af starthullerne efter pausen og forsøgte at lægge hjemmeholdet under pres. Da det ikke udmøntede sig i nævneværdige chancer foretog Jackett ti minutter inde i halvlegen en dobbeltudskiftning, hvor O’Keefe og Hawkins kom på banen i stedet for Evans og Ronan. Det medførte en rokering i front da Hawkins overtog pladsen som spydspids mens Pitman faldt længere tilbage i banen i en 4-2-3-1 formation. Bare kort efter var vi tæt på at udligne da Ben Close sendte et skud tæt forbi Bradfords mål. Med en time spillet kom 1-1 målet dog alligevel, og ikke overraskende var det vores topscorer der kom på tavlen. 25 meter ude modtog han en aflevering fra O’Keefe, skruede bolden uden om keeper Doyle og utageligt i nettet. Et flot mål og angriberens 22. af slagsen i denne sæson. Stillingen holdt i ti minutter, hvorefter sløset defensivspil ingen kostede os dyrt. Manglende kommunikation mellem Donohue og Clarke tillod hjemmeholdets Matty Lund at smutte forbi dem, og han kunne uden problemer udplacere Luke McGee i vores mål. Dermed var det igen op ad bakke for Pompey, der for anden gang i kampen måtte jagte en udligning.

Med et kvarter igen blev Chaplin sendt på banen i bestræbelserne på at få vendt kampen men de store chancer udeblev. Ni minutters tillægstid grundet en slem skade til hjemmeholdets Tyrell Robinson tændte for en kort stund håbet blandt de medrejsende Pompey-supportere om i det mindste at komme fra West Yorkshire med det ene point, og der faldt da også et mål til i kampen. Desværre var det The Bantams der stod for det da Luke McGee i forbindelse med et frispark kun kunne parere bolden ud i feltet. Her var værternes topscorer Charlie Wyke først på bolden, og han afgjorde kampen til hjemmeholdets fordel og Pompeys store fortrydelse.

Hvad kan vi lære af kampen?

Sandsynligheden taler for, at det blev et kostbart nederlag på Valley Parade. Vi har ikke længere skæbnen i egne hænder, og tilmed spillet flere kampe end 3 af de 4 konkurrenter til play-offs. Kun Charlton har ligeledes tre kampe tilbage, og de overhalede os i tabellen. Dem kan vi hente ved at slå dem på lørdag på Fratton Park, men derudover skal vi stadig håbe på at enten Plymouth eller Scunthorpe snubler. Tilbage er blot at håbe på, at maksimumpoints i de tilbageværende opgør er nok, og under alle omstændigheder er lørdagens kamp mod The Addicks nu en must-win. Men det er svært at være optimist.

På trods af et clean sheet ude mod Plymouth er der gået seks mål ind i kampene før og efter. Set i bakspejlet kunne vi godt have brugt Christian Burgess’ erfaring og ro hos både Rochdale og Bradford, men det er let at være bagklog, og den unge bagkæde viste i de foregående kampe stor soliditet, især da den var under pres mod topholdet Wigan. Alligevel er det nærliggende at ændre på den i de sidste kampe. Burgess vil være opsat på at bevise, at han hører i startopstillingen, og der er ikke råd til flere fejl, hvis sæsonen skal forlænges i form af play-off kampe. Manager og spillere kan kun håbe på en lignende afslutning som i sidste sæson, hvor vi profiterede maksimalt af andres pointtab.