Brian Howard

Brian Richard William Brotherton Howard

Fødselsdato: 23. januar 1983

Fødested: West Wittering, England

Høyde: 1,68 m

Posisjon på banen: Midtbanespiller

Debut for Pompey: 18.08.12 mot Bournemouth H (1-1)

Overgangssum til Pompey (antatt): Gratis

Pompey: 26 kamper (1 mål) (2012-13)

Tidligere klubber: Southamp***, Swindon, Barnsley, Sheffield United, Reading og Millwall (lån).

Etter Pompey: Bristol City (januar 2013- juni 2013), CSKA Sofia (2013), Birmingham City (2014), Oxford United (2014), Eastleigh (2015-)

Landskamper: Spilte for Englands ungdomslandslag fra U16 til og med U20.

Trivia:

– Opprinnelig Southamp***-gutt, men ble Pompeys kaptein i 2012/13-sesongen. En svært uvanlig kombinasjon.

– Det skal sies til Howards forsvar at han aldri spilte en kamp for Southamp***

– Hadde sin storhetstid i Barnsley der hans høydepunkt var 2007/08-sesongen. Han var da klubbens kaptein, kom på årets lag i Championship, ble matchvinner da laget slo Liverpool ut av FA-cupen og ledet også laget da de slo Chelsea ut av samme cup og kom til semifinalen den sesongen.

– Ble innkalt til det skotske landslaget da han spilte for Barnsley, men ettersom Skottland ikke hadde registrert ham som skotsk før han var fylt 21 ble han nektet å spille landskamper for dem. Dette ble anket, men den anken førte ikke fram. Fikk derfor aldri spilt for Sottland, selv om hans far er skotsk.

– Ble frigitt av Pompey i januar 2013 etter en halv sesong som klubbens kaptein. Da hadde han gått på måned-til-måned-kontrakt siden sesongstart. Som en av klubbens best betalte spillere – uten å imponere – var det få som protesterte da han forsvant. Signerte for Bristol City hvor han spilte seks kamper i løpet av den halve sesongen som gjensto – alle som innbyttere.

– Dro til Bulgaria og spilte for CSKA Sofia høsten 2013. Spilte totalt 13 kamper for dem før han vendte tilbake til England halvveis i sin ettårskontrakt. Signerte i januar 2014 for Championship-laget Birmingham City. Ble ingen stor suksess her heller og ble frigitt ved sesongslutt. Signerte så for Pompeys divisjonskollega Oxford United, men etter å ha vært mye inn og ut av laget, ble han frigitt i januar 2015. Signerte da for Eastleigh.

– I august 2015 annonserte Howard at han la opp. Han oppsummerte da karrieren med å trekke fram noen høydepunkter. Han trakk da fram å score vinnermålet for Barnsley da de slo Liverpool ut av FA-cupen på Anfield, å være kaptein for Barnsley da de spilte semifinale på Wembley i FA-cupen og det å komme på årets lag og å bli kåret til årets midtbanespiller i Championship.