Carl Dickinson

Carl Matthew Dickinson

Fødselsdato: 31. mars 1987

Fødested: Swadlincote, Derbyshire, England

Høyde: 1,85 m

Posisjon på banen: Venstreback

Debut for Pompey: 14.08.10 mot Reading (H)

Overgangssum til Pompey:  Låneavtale med Stoke City og låneavtale med Watford

Pompey: 42 kamper (0 mål), 36 i 2010-11 (på lån fra Stoke) og 6 kamper i 2012 (på lån fra Watford)

Tidligere klubber: Stoke City, Vikingur (lån), Blackpool (utlån), Leeds (utlån), Barnsley (utlån)

Etter Pompey: Watford (2011-13), Coventry (lån 2013), Port Vale (2013-16), Notts County (2016-)

Trivia:

– Var ingen suksess i Pompey, i noen av de to låneperiodene. Faktisk omtales han av mange supportere som en av de dårligste spillerne de har sett i aksjon for Pompey.

– Høydepunktet i karrieren hans var da han sammen med Stoke rykket opp til Premier League i 2007/08. Han spilte 27 kamper i opprykkssesongen, men fikk lite spilletid i Premier League og etter å ha vært utlånt til flere klubber, endte det med at han ble solgt til Watford for 250.000 pund i 2011.

– Startet sin karriere på Derby Countys akademi, men han fikk aldri førstelagsspill for the Rams. Kanskje like greit ettersom Dickinson og hele hans familie er Nottingham Forest-supportere.

– Spilte mye i Pompey i sin første utlånsperiode da Steve Cotterill var manager. I den andre utlånsperioden var det Appleton som hentet ham. Appleton forsvant derimot kjapt, og Guy Whittingham (som overtok som manager) ønsket ikke å forlenge låneavtalen. Dermed ble det med én måned på Fratton Park den sesongen.

– Signerte for Port Vale sommeren 2013. Til tross for sin Stoke-bakgrunn, ble han kjapt en populær spiller blant Vale-fansen. I Port Vale har han også blitt omskolert til midtstopper og Dickinson gjorde det så bra i 2013/14-sesongen at han var en sterk kandidat til å bli årets spiller. Han spilte totalt 40 kamper for klubben og ble ved sesongslutt 2013/14 belønnet med en ny toårskontrakt. Startet 2014/15-sesongen som kaptein, men etter en rekke svake kamper mistet han plassen i laget. Har spilt seg tilbake på laget og går mot en ny sesong med over 40 kamper.

– Sommeren 2016 signerte han en toårskontrakt med League Two-klubben. Han hadde da avslått et nytt kontraktstilbud fra League One-klubben Port Vale etter tre år der. Han hadde vært kaptein og spilt mye for dem i løpet av disse årene, men han måtte gått ned i lønn for å fortsette. Da valgte Dickinson å heller gå ned én divisjon.


Det er ikke mange mål Dickinson har scoret, og han scoret aldri for Pompey, men her video av det ene målet han scoret for Barnsley.