Hermann Hreiðarsson

Hermann Hreiðarsson

Fødselsdato: 11. juli 1974

Fødested: Vestmannaeyjar, Island

Høyde: 1,91 m

Posisjon på banen: Venstreback, midtstopper

Overgangssum til Pompey (antatt): Free transfer

Debut for Pompey: 11/08/07 mot Derby (B)

Pompey: 123 kamper (8 mål), 2007-12.

Tidligere klubber: IBV (1993-97), Crystal Palace (1997-98), Brentford (1998-99), Wimbledon (1999-2000), Ipswich Town (2000-03), Charlton Athletic (2003-07).

Etter Pompey: Coventry City (2012), IBV (2013), Fylkir (2014-)

Landskamper: 89 A-landskamper (5 mål) for Island. U21-landskamper.

Trivia:

– Da Hreidarsson i 2007 ble kåret til årets spiller for det islandske landslaget, ble han tildelt en bok om islandsk grammatikk som belønning.

– Kallenavn: The Hermanator, Hermann the Icelandic.

– Æresmedlem i Venner av Portsmouth

– Vant FA-cupen med Pompey i 2008. Var i 2007 en av målscorerne da Pompey slo Reading 7-4. Det er Premier Leagues mestscorende kamp. Se målene her.

– Har spilt 15 sesonger i engelsk fotball – de fleste av dem på øverste nivå. Har spilt for sju forskjellige engelske klubber. Står med 315 Premier League-kamper.

– Har rykket ned fra Premier League fem ganger (med Crystal Palace, Wimbledon, Ipswich, Charlton og Portsmouth). Det er en rekord han har sammen med Nathan Blake.

– Rakk å bli seriemester på Island før nykommeren i Premier League, Crystal Palace, sikret seg hans tjenester før 1997/98-sesongen. Var en av få lysglimt for Palace i denne sesongen, som endte med nedrykk.

– Da Palace rykket ned valgte Hreidarsson å faktisk gå enda lenger ned i divisjonssystemet. Brentford satset med sin styreformann Ron Noades – tidligere Palace-formann – og de satte ny klubbrekord da de betalte Palace 750.000 pund for å sikre seg den islandske forsvarsspilleren.

– Brentford fikk suksess og vant 3. divisjon med Hreidarsson på laget, men de fikk ikke beholde ham lenge. Et drøyt år etterpå bladde Wimbledon, med Egil «Drillo» Olsen som sjef, opp 2,5 millioner pund for Hreidarsson.

– Nok en gang ble det betalt mye penger for Hreidarsson da det nyooprykkede Premier League-laget Ipswich satt klubbrekord da de betalte 4,5 millioner pund til Wimbledon for å sikre seg islendingen. I deres første sesong endte de på en imponerende 5. plass og sikret seg UEFA-cup. Sesongen etter gikk det verre. Da ble det nedrykk. Da Ipswich rykket ned, fikk han muligheten til å signere for WBA – som da rykket opp til Premier League. Hreidarsson takket derimot nei, og ble i Ipswich.

– Han ble der derimot ikke veldig lenge, for Charlton kom på banen i mars 2003. Dette var etter transfer deadline, men det ble gjort unntak ettersom Ipswich va rhavnet under administrasjon. Til gjengjeld fikk han ikke spille kamper før sesongen etter.

– I Charlton hadde Hreidarsson sikret seg et punkt i kontrakten som sa at han kunne forlate klubben gratis om de rykket ned. Det gjorde de i 2007. Hreidarsson skrev da under for Pompey. Han opplevde gode tider med Pompey, men dessverre også nedrykk i 2010. Pompey spilte FA-cupfinale også det året, men på grunn av skade kunne ikke islendingen spille. Hreidarsson ble i Pompey etter nedrykket, men utrolig nok foretrakk manager Steve Cotterill å bruke Carl Dickinson framfor Hermann Hreidarsson på venstrebacken store deler av sesongen i Championship. Han overtok derimot plassen etter hvert og spilte sin 500. ligakamp i februar 2011.

– I januar 2012 gikk Hreidarsson gratis til Coventry. Etter bare to kamper ble han skadet og spilte ikke mer resten av sesongen. Ved sesongslutt ble kontraktsforholdet avsluttet og han var ferdig i engelsk fotball. Det var snakk om at Hreidarsson høsten 2012 skulle spille gratis for Pompey i League One, men det endte med at han ble ansatt som hovedtrener/manager for IBV på Island. Han hentet også sin tidligere lagkamerat i Pompey, David James, hit. I 2014 forlot han IBV til fordel for Fylkir.

 

I 2014/15-sesongen var Hermann Hreidarsson på besøk på Fratton Park. Under ser du video av islendingen i pausen.