Avram Grant

Avram Grant

Fødselsdato: 4.mai 1955

Fødested: Petah Tikva, Israel

 

Trenerkarriere:

Tidligere klubber:

Hapoel Petah Tikva, Maccabi Tel Aviv, Hapoel Haifa, Maccabi Haifa, Israel, Chelsea

 

Karriere i Portsmouth:

Januar 2006 – Juli 2007: Technical Director

Oktober 2009 – November 2009: Director of Football

November 2009 – mai 2010 Manager

 

Trivia:

– Dette er Avrams andre periode hos Pompey. Han var også en del av trenerteamet i 2006- 2007-sesongen, da som støttespiller for manager Harry Redknapp.

– Overtok managerjobben i Pompey etter Paul Hart den 26.november 2009, etter at Hart kun hadde klart å ta 7 poeng på 13 kamper. Grants første kamp ved roret endte med 1-4 tap for Manchester United.

– Avram Grant er kanskje mest kjent for sin periode som trener hos Chelsea i sesongen 2007-2008. Etter Jose Mourhinos avgang tok Grant (daværende Director of Football) over som trener for A-laget. Han ledet Chelsea til 2.plasser i både liga, Champions League og ligacupen. John Terry’s miss i straffesparkkonkurransen av Champions League-finalen mot Manchester United ble likevel avgjørende for Grants korte trenerkarriere hos Chelsea. Kun dager etter finaletapet ble kontrakten terminert. Man kan undres om det var et klokt valg eller om Grant burde fått mer tid, da erstatteren Luis Felipe Scolari heller ikke klarte å bidra med edelt metall til premieskapet på Stamford Bridge.

– I løpet av sin periode som trener for Chelsea tapte ikke Grant en eneste hjemmekamp, på samme måte som Mourinho ikke hadde gjort det før ham.

– Grant startet sin trenerkarriere allerede som 18-åring, som trener for ungdomslaget til Hapoel Petah Tikva i hjembyen.

– Har fødselsdag på samme dag som Paul Hart, mannen han overtok managerjobben etter.