Younes Kaboul

Younes Kaboul

Fødselsdato: 4. januar, 1986

Fødested: Saint-Julien-en-Genevois, Frankrike

Høyde: 1,90 m

Posisjon på banen: Høyreback, midtstopper, defensiv midtbane

Debut for Pompey: 17.08.08 mot Chelsea (B)

Overgangssum til Pompey (antatt): 5 millioner pund

Pompey: 50 kamper (5 mål), 2008-10

Tidligere klubber: Auxerre (2000-2007), Tottenham Hotspur (2007-08)

Etter Pompey: Tottenham Hotspur (2010-15), Sunderland (2015-)

Landskamper: 5 A-landskamper (1 mål) for Frankrike, flere u-landskamper

Trivia:

– Kunne velge mellom å representere Marokko eller Frankrike. Valgte Frankrike.

– Slo gjennom i Auxerre hvor han kom som unggutt. Etablerte seg på laget i ung alder og vant den franske cupen med klubben før Tottenham kjøpte ham i 2007 da Kaboul var 21 år gammel. Overgangssummen var antatt å være rundt 8 millioner pund.

– Ble tidlig en publikumsfavoritt i Tottenham, men etter flere tabber ble han satt ut av laget og allerede sommeren etter solgte Tottenham ham til Pompey for en sum på rundt 6 millioner pund.

– Etter to sesonger i Pompey måtte klubben selge ham igjen på grunn av økonomiske problemer. Han viste seg som en nøkkelspiller for Pompey med sin sterke fysikk. Pompey solgte ham for 9,5 millioner pund tilbake til Tottenham, men Pompey fikk kun 6,5 av disse på grunn av at alle avdragene på kjøpet ikke var betalt ennå, samt en klausul Tottenham hadde i den opprinnelige salgskontrakten.Det var tidligere Pompey-manager Harry Redknapp som hentet Kaboul med seg til Tottenham igjen.

– Gjorde mange gode kamper for Tottenham, og scoret også et par mål han vil bli husket for av fansen. Ble kaptein i Tottenham september 2014, men ved sesongslutt ble han fratatt kapteinsbindet og i juli 2015 solgt til Sunderland. Overgangssummen ble ikke offentliggjort, men britiske medier mener summen lå på 3-4 millioner pund.