2017-18: Portsmouth – Bristol Rovers 3-0

Sikker sejr, eller hvad…

Pompey vandt 3-0 over Bristol Rovers hjemme på Fratton Park, og holder dermed snor i play off, som blot ligger 4 point væk.

Set isoleret på resultatet er 3-0 en sikker sejr, og når vi om et par måneder kigger ned over resultaterne fra sæsonen, så vil vi nok huske kampen som en sikker sejr.

Men kampen viste et noget anderledes forløb, og var noget mere lige end 3-0 viser, men hvor Pompey har manglet the cutting edge, ja så var hjemmeholdet skarp når det gjaldt.

For Bristol Rovers havde deres chancer og store muligheder og det havde bestemt ikke været ufortjent at det var dem der havde ført ved pausen, men Burgess og Clarke fik reddet kastanjerne ud af ilden i forsvaret i et par situationer hvor det i den grad brændte på.

Bristol Rovers satte Pompey under pres, og der blev skabt meget lidt offensivt, men Pompey stod godt og vores keeper Luke McGee viste sit niveau (bliv ved med det tak)

Så kom føringsmålet, da vores store angriber Ollie Hawkins fik sit første mål lige inden pausen,så var Pompey foran meget mod chancerne.

Så mon ikke Rovers hang lidt med mulen i pausen, for de havde så meget positiv at tage med, og kunne med rette have foran og det frispark der ledte frem til Pompeys føringsmål, ja som udehold var de lidt utilfredse med at det blev dømt.

Rovers lykkedes ikke at finde momentum i anden halvleg, selvklart var det hårdt at skulle jagte et mål og det skabte muligheder for Pompey, og som kampen begyndte at løbe ud, så viste vores anfører Brett Pitman sine kvaliteter og nettede 2 gange i slutfasen til 3-0. Dermed er Pitman oppe på 8 scoringer i denne sæson!

Pompey viste den kvalitet der skulle til, og som har været savnet i de kampe der har været tabt. Holdet stod solidt defensivt og ja var lidt heldige med at holde nullet men ventede på chancen. Normalt er Pompey det hold med mest possesion i kampe, men i dag havde gæsterne faktisk bolden mest, specielt takket være en god første halvleg.

Pompey-manager Kenny Jackett:

We want it to be continuous wins, that’s our aim anyway, and we have a chance on Saturday to put that right against Oldham. ‘I certainly hope the pattern doesn’t keep repeating itself. ‘The inconsistency is just about where we are. ‘We are close in a lot of games, even the games where we don’t necessarily do it.

‘However, we must have a realisation that it’s not going to be easy for us. ‘We have to battle and scrap and be completely committed and completely diligent in every particular game. ‘Bristol Rovers are a tough team and we have to respect that and know what wins matches and what can build up a run. ‘We must find some consistency and work on being a team that we can be. ‘It’s our first year in the division, but we want to be competing.’

Bristol Rovers-manager Darrel Clark:

“The free kick on the far side in the lead up is never a free kick,” (red: som forte til 1-0 målet)

“It’s too easy for a manager to cop out and blame officials – who I thought were weak tonight and had a poor game.

“What I’d say is that performance sums up our season where we are after 10 games – inconsistent.

“The difference for me was chalk and cheese in how we moved the ball in the first half to looking poor with the ball in the second.”

“That’s sometimes the difference, he’s a fantastic goal scorer,” said Clark of Pitman’s performance.

“One or two of our forward thinking players are not quite getting it together at the minute, that’s why I keep mixing it about to a certain degree.”

League One, Fratton Park, 26/9-2017

Portsmouth – Bristol Rovers 3-0 (1-0)

42.min 1-0 Ollie Hawkins

77 min 2-0 Brett Pitman

85 min 3-0 Brett Pitman

Portsmouth: (4-2-3-1): McGee; Thompson, Burgess, Clarke, Donohue; Close, O’Keefe; Lowe, Pitman, Kennedy (Bennet); Hawkins (Evans)

Bænken: Main, Naismith, Talbot, Bass, Haunstrup

Gule kort: Stuart O’Keefe

Tilskuere: 17.716