Hvem er årets spiller 2016/17?

2016/17 endte opp med å bli en jubelsesong. Nå er tiden inne for at du skal fortelle oss hvem du synes var Pompeys beste spillere?

AV: JOAKIM ELLINGSEN

VAP-NYHETER: De aller fleste kåringer ble gjort før sesongen var ferdig, ettersom det er vane å dele ut prisen for årets spiller før sesongens siste hjemmekamp. Det skjedde også i år. Vi var faktisk til stede denne gangen og fikk delt ut en pris til en spiller (av våre medlemmer Trond Gyldenskog Nedal og Thomas Ulvund). Vi fikk derimot brått beskjed om at Portsmouth trengte navnet på spilleren ganske tidlig og derfor rakk vi ikke å gjennomføre kåringen først – det ble derfor delt ut ei flaske akevitt til en spiller som vi ikke vet ennå om er den dere medlemmer vil ha som årets spiller. Flaska beholder den spilleren (som vi holder hemmelig litt til), men det er den vi stemmer fram i denne kåringen som er vår offisielle årets spiller (og årets unge spiller)

 

Slik stemmer du

Før den nye sesongen starter – og inntrykk derfra får muligheten til å påvirke resultatet – er det derfor tid for å stemme fram vår årets spiller nå. Som tidligere år får hver medlem muligheten til å stemme én gang. Du stemmer slik: – Gi tre poeng til den du mener var vår beste spiller, to poeng til den nest beste og ett poeng til den du mener var vår tredje beste spiller forrige sesong. – Skriv navnet på den unge spilleren du mener fortjener å bli kåret til årets unge spiller. – Send dine stemmer til underegnede på epost: joakim.ellingsen at gmail.com, eller skriv det inn som kommentar på vår facebookside.

I 2015/16 var det Ben Davies som ble kåret til årets spiller hos oss, mens Conor Chaplin ble vår årets unge spiller for andre år på rad.

LES OGSÅ: Oversikt over alle som har blitt stemt fram som årets spiller

Årets spiller

Du står fritt til å velge hvem du vil, men her er kandidatene som trolig vil få flest stemmer:

David Forde (bildet til høyre) har fått en del kritikk, men var alt i alt en solid keeper som holdt nullen i mange kamper. God på strek.

Gareth Evans er egentlig kantspiller, men har steppet inn som høyreback mesteparten av sesongen.

Matt Clarke har levert solid stopperspill gjennom hele sesongen. Alan Knights valg som årets spiller.

Christian Burgess har vært en bauta i forsvaret og én av tre Pompey-spillere som fikk priser for å være nettopp årets spiller før siste hjemmekamp. Kom på årets lag i League Two.

Enda Stevens var soleklart førstevalg på venstrebacken hele sesongen. Kom på årets lag i League Two og gikk til Sheffield United i Championship ved sesongslutt. Vant flere årets spiller-kåringer.

Michael Doyle var stødig kaptein og midtbanegeneral gjennom hele sesongen.

Danny Rose var solid sentralt på midtbanen sammen med Doyle.

Gary Roberts leverte ustabilt, men var glimrende på sitt beste. Scoret nest flest mål for oss.

Carl Baker viste seg målfarlig og kreativ fra en offensiv midtbanerolle.

Kyle Bennett startet ikke så bra, men kom svært bra i siste halvdel av sesongen. Hurtig og målfarlig.

Kal Naismith startet sesongen på transferlisten og var på vei bort, men bet seg fast. Endte opp med å bli vår toppscorer med 15 mål. Vant flere årets spiller-kåringer.

 

Årets unge spiller

Når det gjelder hvem som var vår årets unge spiller, er det i praksis ikke mange spillere å velge blant. Spillere som Brandon Haunstrup, Ben Close, Christian Oxlade-Chamberlain og Adam May har knapt fått spilletid den siste sesongen. Det står derfor i praksis kun mellom følgende tre spillere:

Jack Whatmough (bildet til høyre) har gjort comeback fra langvarig skade og vist at han holder nivået. Ble stort sett et tredjevalg og spilte først og fremsom midtstopper de gangene vi manglet Clarke eller Burgess. Unggutten fra eget akademi gjorde derimot sine saker bra når han fikk sjansen.

Matt Clarke er fortsatt bare 20 år, men har for andre sesong på rad nå spilt fast som midtstopper sammen med Christian Burgess. Stor og duellsterk. Har levert en meget god sesong.

Conor Chaplin er publikumsfavoritten og den som har vunnet vår årets unge spiller-kåring de to foregående sesongene. Han har scoret greit i år også, men det har stort sett vært som innbytter han har fått sjansen.

 

Svarfrist til begge kåringene er 1. august.