2016-17: Leyton Orient – Portsmouth 0-1

Burgess og en sjældenhed bragte os på sejrskurs igen.

AV: Jean-Robert Tankred

Efter to nederlag på stribe fik vi endelig en sejr igen da vi slog The O’s i en kamp som vi i store perioder kontrollerede efter forgodtbefindende, og hvor hjemmeholdet sjældent viste tænder. I tabellen er vi dermed kravlet op på 4. pladsen igen efter Plymouth, Doncaster og Carlisle.

Paul Cook havde fundet anledning til to ændringer i startopstillingen. Her måtte Naismith og Rose vige plads for Kyle Bennett og Amine Linganzi. Det var i øvrigt sidstnævntes første start i en ligakamp i vores blå trøje.

1. halvleg

De første 45 minutter var målløse men ikke kedelige. Højdepunkterne var to situationer hvor hjemme- og udeholdet mente at der var hånd på i feltet, og appellerede for straffespark, men i begge tilfælde vinkede kampens dommer afværgende. Også Kyle Bennett mente efter en halv times spil at vi burde have fået et straffespark da han blev væltet i feltet. Heller ikke her var dommeren enig,og gav tilmed den protesterende Bennett en advarsel for film.

Kampens første chance stod Orient for, men den tidligere Pompey-spiller Paul McCallum skød lige på Forde. Kort efter troede Conor Chaplin at han havde bragt os på 1-0 da han sendte bolden i nettet efter et indlæg fra Enda Stevens, men der blev markeret for offside. Chaplin fik også senere presset Orient keeper Alex Cisak – også tidligere udlånt til os – til at lave en fejl, men keeperen gjorde det efterfølgende godt igen ved at redde Chaplins skud. Til sidst i halvlegen havde både han og Bennett gode forsøg, der desværre strøg lige forbi mål. Men det blev ved 0-0 til pausen.

2. halvleg

Det var også Conor Chaplin der var første spiller i fokus efter pausen, men han gled i samme sekund da han skulle modtage et lavt indlæg fra Stevens på venstre fløj. Herefter fulgte en sjælden chance til The O’s, men David Forde var lige præcis lang nok til at nå bolden da Alan Dunne forsøgte at lobbe bolden over ham og i mål. Efter 57 minutters spil kom så endelig det forløsende mål, og det faldt efter et hjørnespark. Carl Baker sendte bolden ind foran mål, og her nåede Christian Burgess højest og kunne uhindret heade bolden i nettet til en såre fortjent føring. 1-0 til Pompey.

Med føringen i hånden valgte Cook at foretage en dobbelt udskiftning for at få friske kræfter ind, og sendte Rose og Main på banen i stedet for Linganzi og Chaplin. Hjemmeholdet prøvede at lægge pres på os og et farligt frispark fra Callum Kennedy skabte uro i vores felt inden bolden blev sparket væk. Med The O’s længere fremme på banen var der til gengæld mere plads til kontrastød, og det var reelt os der var tættere på 2-0 end Orient en udligning. Med ni minutter igen var de endda ved at øge vores føring da Nicky Hunt med hovedet sendte bolden på egen stolpe. Også til sidst i kampen forsøgte hjemmeholdet at fremtvinge en remis, men ud over to gode forsøg der begge blev blokeret i feltet kom de ikke, og vi kunne igen gå fra banen med en sejr.

Hvad kan vi lære af kampen?

Ikke siden 3-0 sejren over Crawley i 6. spillerunde, for en lille måneds tid siden, havde vi holdt buret rent. I de mellemliggende 5 kampe havde vi lukket 9 mål ind, men i går så vi særdeles solide ud med Burgess og Clarke som to tårne der ragede op i midterforsvaret. Førstnævnte fik endda også pandet det sejrsgivende mål ind – hvornår har vi sidst scoret efter et hjørnespark? Man kan argumentere for, at The O’s var den rigtige modstander for os på det rigtige tidspunkt, for de virkede ikke selv til at tro på at de ville få scoret. Lige meget hvad så er den nyfundne selvtillid i defensiven præcis det vi har brug for før næste weekends tur til Plymouth i sæsonens første Dockyard Derby. Duoen Burgess/Clarke så også solid ud i store dele af sidste sæson, så derfor er det opløftende at se de to fungere sammen, især efter at de ikke just brillerede mod Doncaster sidste lørdag.