Hvem er vår årets spiller 2015/16?

Sesongen 2015/16 er vel fordøyd. Nå er det tid for at du skal si hvem du synes var de beste Pompey-spillerne forrige sesong.

AV: JOAKIM ELLINGSEN

VAP-NYHETER: De aller fleste kåringer ble gjort før sesongen var ferdig, ettersom det er vane å dele ut prisen for årets spiller før sesongens siste hjemmekamp. Det skjedde også i år. Kaptein Michael Doyle og backene Enda Stevens og Ben Davies tok det som var av priser. Høyreback Ben Davies var den som vant flest priser. Vi var ikke til stede på siste hjemmekamp, og har derfor vår avstemming etter sesongslutt.

 

Slik stemmer du

Før den nye sesongen starter – og inntrykk derfra får muligheten til å påvirke resultatet – er det derfor tid for å stemme fram vår årets spiller nå. Som tidligere år får hver medlem muligheten til å stemme én gang. Du stemmer slik:

– Gi tre poeng til den du mener var vår beste spiller, to poeng til den nest beste og ett poeng til den du mener var vår tredje beste spiller forrige sesong.

– Skriv navnet på den unge spilleren du mener fortjener å bli kåret til årets unge spiller.

– Send dine stemmer til underegnede på epost: joakim.ellingsen at gmail.com, legg det inn som kommentar på denne artikkelen (du må være innlogget for å kunne gjøre det) eller skriv det inn som kommentar på vår facebookside.

I 2014/15 var det Jed Wallace som ble kåret til årets spiller hos oss, mens Conor Chaplin ble vår årets unge spiller. Wallace er som kjent i Wolverhampton nå, og spilte ikke for oss i 2015/16-sesongen. Conor Chaplin leverte derimot bra også i 2015/16, og han er en solid kandidat til å bli årets unge spiller også denne gangen.

LES OGSÅ: Oversikt over alle som har blitt stemt fram som årets spiller

 

Kandidatene

Du står fritt til å stemme på akkurat de du vil til å bli årets spiller, men spilleren må naturligvis ha spilt for oss i 2015/16. Vi tar oss likevel friheten til å lansere de som trolig er de mest aktuelle kandidatene.

Ben Davies (bildet til høyre): Høyrebacken leverte en meget god sesong og selv om han er en veteran spilte han nær samtlige kamper forrige sesong. han var solid defensivt og leverte meget bra offensivt – spesielt på dødballer. Davies hadde åtte målgivende pasninger og scoret ett mål. Han vant også en rekke av årets spiller-kåringene i England i 2015/16. Selv om Davies i sommer har forlatt oss, og neste sesong skal spille for Grimsby, er ikke det noe hinder for å stemme han fram som en av dine årets spiller-kandidater.

Christian Burgess: Den høye midtstopperen kom til oss fra Peterborough og var et førstevalg på stopperplass. Spilte bra enten han hadde Matt Clarke eller Adam Webster ved sin side. Burgess ryddet godt opp i bakre rekker. I tillegg bidro han med to seriemål.

Enda Stevens: I likhet med Ben Davies var han veldig solid på backen. Venstreback Stevens spilte også nær samtlige kamper, og han var solid både defensivt og offensivt. Sto bak elleve målgivende pasninger forrige sesong, ti av dem i serien. Var aktuell for Irlands EM-tropp gjennom sitt solide spill gjennom hele sesongen, men det ble dessverre bare nesten for Stevens med tanke på EM-sluttspill

Michael Doyle: Veteranen ble kaptein i sin første sesong som Pompey-spiller. Han leverte jevnt og godt gjennom hele sesongen – uten å briljere. Han er derimot en grovarbeider som gjør ting enkelt. Ledertype både på og utenfor banen. Høydepunktet var hans strålende scoring borte mot Accrington Stanley – kanskje sesongens flotteste Pompey-mål.

Kyle Bennett (bildet til høyre): På sitt beste holder den hurtige kantspilleren et langt høyere nivå enn League Two, men prestasjonene svingte veldig. Han var likevel den Pompey.-spilleren som leverte flest assists. Det kom tolv målgivende fra Bennett – ti av disse i serien. Han scoret også sju mål – seks av disse i serien.

Gary Roberts: Veteranen var i likhet med Bennett ujevn, og både han og manager Paul Cook beskrev også sesongens hans som middelmådig. Det sier først og fremst noe om hans potensial. Roberts er på sitt beste god nok for spill et par divisjoner høyere enn League Two, men småskader gjennom sesongen gjorde at han ikke fikk prestert som han håpet. Det ble likevel ti mål (sju i serien) og seks målgivende fra Roberts.

Gareth Evans: En annerledes kantspiller enn Bennett. Der Bennett imponerer med stor fart, er Evans en hardtarbeidende spiller som er en trussel for motstanderne på dødballer og i boksen. Med sine ti seriemål var det heller ingen Pompey-spillere som scoret mer enn Evans. Dessverre ødela skader deler av sesongen hans.

Marc McNulty: En innleid spiller bør kanskje ikke være med på en slik kåring, men den innleide Sheffield United-spissen ble tross alt vår toppscorer forrige sesong. Scoret i likhet med Evans ti seriemål. I tillegg hadde McNulty to cupmål for oss. En kjapp og målfarlig spiss som vi gjerne skulle hatt med oss videre, men det ser ut som at McNulty får tillit i Sheffield United kommende sesong.

 

Årets unge spiller

Når det gjelder hvem som var vår årets unge spiller, kan du velge mellom følgende kandidater:

Matt Clarke: Innleid midtstopper fra Ipswich som fortsatt er tenåring. Spilte 33 kamper og scoret ett mål for oss forrige sesong. Da vi solgte Adam Webster til Ipswich i sommer, er de aller fleste enige om at det var en veldig god avtale for Pompey å få store Clarke på permanent basis som en del av avtalen.

Adam Webster (bildet til høyre): Fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong. Startet sesongen ute av laget, men da han fikk sjansen imponerte han. Kan spille overalt i forsvaret, men er aller best som midtstopper. Flere klubber merket seg hans solide spill fra stopperplass, og det var ikke overraskende at Pompey så seg nødt til å selge ham i sommer da det ble klart at vi må ha en ny sesong i League Two. Ipswich betalte 750.000 pund + Matt Clarke for 21-åringen

Brandon Haunstrup: Fikk profesjonell kontrakt sommeren 2015, og han fikk spille fra start på venstrebacken i både de to ligacupkampene og JPT-kampen høsten 2015. Var solid og god der, og han fikk også prøve seg i flere kamper i vårsesongen. Enda Stevens pøresterte derimot så bra på venstrebacken at det var begrenset med muligheter for 19-åringen. Han har derimot vist at han holder nivået.

Ben Close: 19 år gammel midtbanespiller som har gjort en rekke gode kamper sentralt på midtbanen. Han fikk en del spilletid i vår, men det skal sies at Pompeys poengfangst var mye bedre med rutinerte Hollands ved siden av kaptein Doyle. Close er derimot en god fotballspiller som vi kan få mye glede av i årene som kommer.

Ben Tollitt: 21 år gammel ving som kom til oss sommeren 2015. Pompey er hans første profesjonelle klubb, men han fikk vist seg så positivt fram at Paul Cook og Pompeys trenerteam tilbød ham en ny kontrakt ved sesongslutt. Fikk ikke veldig mye spilletid, men den kjappe og tekniske vingen scoret ett mål og hadde tre målgivende i sin første sesong i ligafotballen.

Conor Chaplin: Ble stemt fram som vår årets unge spiller i 2014/15, og han er en sterk kandidat også i 2015/16. Fikk mindre spilletid enn supporterne ønsket. En stor publikumsfavoritt og det synges alltid “One of our own, he’s one of our own” når Chaplin er på banen – selv om det er flere andre i spillerstallen som også hadde fortjent den sangen. Til tross for begrenset med spilletid, scoret han imponerende elleve mål for oss forrige sesong. Åtte av disse kom i serien. 1997-modellen er kortvokst, men han er kjapp, smart og veldig målfarlig.

HUSK Å STEMME!