2016-17: Salisbury – Portsmouth 2-2 (treningskamp)

Skuffende remis overskygger comebacks.

AV: Jean-Robert Tankred

To mål, to comebacks og to af de gamle fejl, der naturligvis ikke forblev ustraffede. Det opsummerer rammende vores testkamp mod Salisbury, der lidt skuffende endte uafgjort fordi at vi var for ukoncentrerede i begge ender af banen. På banen blev det til et gensyn med både Michael Smith og Kyle Bennett efter deres respektive skader. Paul Jones blev modsat meldingerne ikke klar. I stedet vogtede en debutant målet i form af Chris Konopka, en keeper vi har på prøve. Modsat de foregående træningskampe valgte Paul Cook at satse på de etablerede spillere, og nøjedes tilmed at bruge blot to indskiftere, nemlig Smith og Bennett.

1. halvleg

Efter en livlig start fra hjemmeholdet, der blandt andet var nærgående på et par frispark uden for feltet, fik Pompey kontrol over kampen, og Jack Whatmough havde et hovedstødsforsøg, der kun gik lige forbi mål. Carl Baker forsøgte sig som altid med en række forsøg fra distancen, men denne tirsdag aften manglende han sin sædvanlige skarphed. Også Noel Hunt var pågående, men det blev Gary Roberts, som kom tættest på men Charlie Searle i Salisbury-målet fik med en refleksredning forhindret føringen til Pompey. Den frist holdt dog kun et par minutter, så fik Hunt endelig bragt os på 1-0 efter et indlæg fra Enda Stevens. Føringen holdt i mindre end et minut før værterne fik bragt balance i regnskabet med deres reelt første virkelig forsøg mod mål. Igen var det dødboldene, som vi ikke havde styr på, og efter et hjørnespark kunne Justin Bennett umarkeret heade bolden i nettet. 1-1 blev det ved pausen.

2. halvleg

Også fra starten af anden halvleg satte Pompey damp under kedlerne, og både Gary Roberts og Michael Smith noteredes for et par halvfarlige chancer. Sidstnævnte burde have scoret men hans hovedstødsforsøg gik forbi mål i en ellers god position. Presset fastholdt vi dog, og derfor var det helt efter bogen at vi efter 54 minutters spil på ny gik i front. Det var Gary Roberts, der sørgede for målet til 2-1, og det kom efter en præcis aflevering fra Milan Lalkovic, som Roberts lige nøjagtig fik skrabet over stregen. Salisbury virkede ikke specielt farlige, og havde nok at gøre med at holde Pompey fra fadet. Alligevel lykkedes det dem med små tyve minutter igen at få udlignet på deres anden chance i kampen, og igen var det Pompeys akilleshæl, standardsituationerne, der kostede os. Endnu et hjørnespark medførte manglende opdækning, og så kunne Eddie Perrett med hovedet sende bolden i netmaskerne til 2-2. Umiddelbart efter havde vi en stor mulighed for at genskabe føringen, men vinklen blev for spids for Michael Smith. Også i kampens resterende minutter lagde vi pres på hjemmeholdet, men den helt store chance udeblev, og så endte det hele med en noget heldig uafgjort for The Whites.