2016-17: Havant & Waterlooville – Portsmouth 0-5 (treningskamp)

Målfest på Westleigh Park.

AV: Jean-Robert Tankred

I sommerens tredje testkamp var det især offensiven der strålede da Pompey scorede fem mål uden den store modstand. Med Carl Baker i centrum blev der skabt læssevis af chancer, hvoraf midtbanespilleren selv havde sidste fod på to af dem. At modstanden på dagen så var overkommelig er en anden side af sagen. Før kampstart annoncerede værterne signingen af ex-Pompey spilleren Wes Fogden, uden af den hos os så populære spiller kom på banen, hvilket hjemmeholdet ellers godt kunne have haft brug for.

Hos udeholdet fik Michael Crowe chancen i målet mens også Jack Whatmough var med fra start. Herudover lignede det den stærkest mulige opstilling fra manager Paul Cook.

1. halvleg

Efter en mindre forsinkelse af kampstart grundet kø ved indgangene til det lille stadion blev kampen fløjtet i gang, og ikke overraskende var det os der var toneangivende. Både Danny Rose og Conor Chaplin var tæt på efter få minutters spil. I stedet var det Gary Roberts der kom først på tavlen efter en frispilning fra Milan Lalkovic. Kort forinden var The Hawks kommet frem til det som skulle vise sig at blive deres største chance i kampen, men Michael Crowe fik tippet skuddet fra Bradley Tarbuck uden om den ene stolpe. Efter målet til 1-0 var det Pompey der sad totalt på kampen. Farligste mand var Carl Baker, som havde en håndfuld rigtig gode forsøg fra distancen, men de blev enten snuppet af Ryan Young i værternes mål eller strøg lige forbi målrammen. Minuttet før pausefløjtet fik Baker så indstillet sigtekornet korrekt og hamrede et skud fra 30 meters afstand i kassen via undersiden af overlæggeren. Et klassemål at afslutte 1. halvleg på.

2. halvleg

Også efter pausen var der envejs trafik mod Hawks mål, og efter et par nærgående forsøg fra Chaplin og Lalkovic nettede Carl Baker så aftenens andet mål da han fra kort afstand sendte en aflevering fra Roberts i mål til en 3-0 føring. Herefter dalede tempoet og Pompey valgte klogeligt at økonomisere med kræfterne. En række indskiftninger bevirkede ligeledes at flowet i spillet forsvandt, men det var to af de nye der stod for kampens sidste to scoringer, så Paul Cook fik set det han ville. Den første blev sat ind af den irske angriber Noel Hunt, som senest spillede for Southend i League One. Han fik sat sidste fod på et indlæg fra Enda Stevens. Også Curtis Main kom på tavlen da han scorede vores femte og sidste mål da han stod rigtigt placeret efter en returbold fra keeper Ryan Young. Med lidt held havde Main endda scoret to, men kort før tid tog hans forsøg udefra stolpen og gik ud til målspark. I sidste ende blev det dog til en fin aften for Pompey og et tilsvarende godt resultat.