2015-16: Portsmouth – Crawley Town 3-0

Crawley sendt hjem med tømmermænd.

Der var ingen slinger i valsen da The Reds eftertrykkeligt blev sat på plads i en lettere ensidig men også flot kamp af os, hvor Matt Clarke, Marc McNulty og Gary Roberts sørgede for målene. Trods sejren bliver vi desværre på den lidt frustrerende fjerdeplads idet Northampton, Plymouth og Oxford alle tre vandt deres opgør. Dermed er der stadig et lille hul på 4 points op til sidstnævnte på 3. pladsen.

Der var en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til kampen mod Luton Town. Adam Webster var tilbage i den centrale defensiv efter udstået karantæne i stedet for Adam Barton. Hos modstanderen startede både Daryl Flahavan og Sonny Bradley.

1. halvleg

Før kampstart var der et minuts stilhed for den nyligt afdøde tjekkiske målmand Pavel Srnicek, der spillede 3 kampe for os i vores første sæson i Premier League i slutningen af 2003.

Som forventet var det os, der var i førersædet da dommerens fløjte satte kampen i gang, og Caolan Lavery noterede sig efter et par minutters spil for en halv chance, men hans hovedstød efter et indlæg fra Ben Davies var for upræcist og sad ikke inden for målrammen. Et hurtigt mål fik vi nu alligevel, for den næste chance fik netmaskerne til at blafre. Det var Matt Clarke, der var manden bag træfferen da han nåede højest i feltet efter endnu et farligt indlæg fra Davies. 1-0 til Pompey. McNulty havde kort efter foden på endnu et forsøg mod Crawley-målet, som strøg fordi den ene opstander. Også Enda Stevens supplerede en række lave men giftige indlæg, og i det 26. minut gav et af dem bonus. McNulty havde denne gang indstillet sigtekornet bedre, tog et træk efter at have modtaget bolden fra Stevens og udplacerede køligt Flahavan i målet. 2-0 til Pompey. Det var i øvrigt Enda Stevens’ 8. assist i denne sæson, og dermed er han med afstand den, som lægger op til flest mål. Hvem skulle have troet det?

Efter vores andet mål havde gæsterne nu store problemer med at holde os fra fadet, og det krævede i flere tilfælde en sidste-sekunds tackling for at vi ikke kom på måltavlen igen. Med fem minutter tilbage af halvlegen viste de dog for første gang i kampen, at også de kunne skabe åbninger men Roarie Deacons ellers hårde skud sad lige på Brian Murphy. Det signallerede starten på en kort periode, hvor gæsterne pludselig skabte mere end os, men en god tackling af Bennett i sidste øjeblik, og en fin men udramatisk redning af Murphy tog brodden af Crawleys angrebsforsøg. Derefter fløjtede dommeren til pause.

2. halvleg

Pompey satte sig umiddelbart efter pausen tungt på kampen igen og viste tænder i form af spæde forsøg fra Stevens og Bennett. Alligevel var det The Reds, der pludselig bed fra sig og var uhyre tæt på at få reduceret da Gwion Edwards sendte et skruet frispark på vores ene stolpe. I den anden ende af banen måtte Crawley til gengæld takke Lewis Young for at redde et fornemt hovedstødsforsøg fra Caolan Lavery på målstregen. Her burde det have været 3-0 til Pompey.

Med 67 minutter spillet foretog Cook en dobbelt udskifting for at introducere lidt friske kræfter. Ind kom Roberts og Tollitt i stedet for McNulty og Evans. Kort efter havde Lavery en god chance for at øge føringen, men han headede lige forbi målrammen. Med syv minutter igen afgjorde de to indskiftede spillere så kampen til vores fordel. Tollitt fik bolden efter et hjørnespark til gæsterne, og løb stort set hele banens længde før han med en perfekt aflevering fandt en umarkeret Gary Roberts, der rutineret sendte bolden i mål til slutresultatet 3-0.

Hvad kan vi lære af kampen?

Der er ikke alverden som vi kan udlede af opgøret mod Crawley. For en gangs skyld fik vi belønning som fortjent i en kamp, som vi dominerede fra start til slut. De tre mål betyder, at vi nu alene er det hold, der har scoret flest mål i rækken – spøjst nok som det eneste i top 10, hvis topscorer ikke har scoret mindst 8 mål (Evans har scoret 7). Da vi samtidig har den næstbedste defensiv samt den bedste måldifference, er det lidt mærkeligt, at vi alligevel har 8 points op til toppen af rækken. Årsagen er naturligvis de mange uafgjorte kampe på FP. Det slap vi for i går, og vi kan kun håbe på, at vi efterhånden har betalt lærepenge nok på den konto.

Som tidligere nævnt venter der arbejde på Paul Cook og klubben i den kommende uge når vi skal forsøge at forlænge en række lejeaftaler. Dog ligger det i luften, at Jayden Stockley, efter de to Sheffield-angribere McNulty og Laolans ankomst, ikke får forlænget opholdet hos os, men returnerer til Bournemouth. Matt Clarke har vi små to uger til at få forhandlet en forlængelse på plads med, da han i sagens natur ikke er spilleberettiget mod Ipswich i næste weekends FA Cup-opgør.