10-10-30 Harry Redknapp

Harry Redknapp blev hentet til klubben som football director og som sådan rådgiver for daværende manager Graham Rix, men med fyringen af Rix, trådte Happy Harry til, det skulle vise sig at være en god ide.

Han kendte truppen godt, og det første han gjorde var at sælge holdets topscorer Peter Crouch til Aston Villa for 7 mill. De penge blev brugt til at hente en lang række etablerede spillere til truppen, og rensede op i truppen. Happy Harry var dog også tilsmilet af lykken, da en midlertidig TV krise gjorde at pengestrømmene til klubberne ikke var hvad den skulle være, så han fik hentet en del spillere billigt til Pompey. Således kom spillere som Matt Taylor, De Zeeuw, Haydn Foxe, Festa, Hislop, Steve Stone, Patrick Berger, Yakubu og Paul Merson. 

Happy Harry tog over, og Graham Rix røg ud i kulden, under Rix’s ledelse blev det til 11 point i de sidste 10 kampe han havde ansvaret, med Redknapps tiltrædelse skete der faktisk ikke den store ændring, for med blot 5 kampe tilbage i sæsonen, og et hold der ikke kunne nå noget, ja så blev det faktisk blot til sølle 2 point for Redknapp. Men over sommeren skete der ændringer, en lang række spillere blev solgt eller løst fra deres kontrakt, mens Happy Harry gik i gang med noget af det han er bedst til, nemlig at handle spillere, over sommeren kom blandt andet følgende til klubben. 

Sæsonstarten stod slet ikke mål med den skidte sæsonafslutning, og Pompey snuppede 5 sejre på stribe og lagde sig i spidsen af rækken, hvor de blev sæsonen ud. 

Således hentede Redknapp 17 point i de første 10 kampe, så der var i den grad en effekt, hvilket jo også udmøntede sig med oprykningen til Premier League. 

Målt på 10-10-30 modelen ser det således ud

11 – 17 – 1,62

Harry Redknapp holdte det højeste snit i denne føljeton. I næste afsnit kommer historien om hans efterfølger, som trådte til da Harry took the road down the street…