10-10-30 Graham Rix

Næste manager i vores lille føljeton om fyringer omhandler den gamle Arsenal legende Graham Rix, som ikke blev den succes alle håbede på.

Graham Rix kom fra en meget succesfuld rolle hos Chelsea, hvor han som asistenten til manageren, fik stor ros for hans arbejde. Rygterne sagde det var ligeså meget Graham Rix gode arbejde der gjorde, at Chelsea var så gode. Februar måned 2002 var tidspunktet for hans overtagelse af tøjlerne, da Steve Claridge var kørt død. De sidste 10 kampe inden Claridge blev fyret, havde Pompey blot høstet 7 point, alt for lidt for ambitiøse Milan Mandaric, hvis tålmodighed ikke var den største. Men Claridge var oprindelig tiltænkt rollen som en overgangsløsning, indtil den rigtige mand viste sig. 

Det var Graham Rix, som straks hentede en del unge spillere i Chelsea, navne som Courtney Pitt og Robert Woleaston . Mens Peter Crouch, Robert Prosinecki, Mark Burchill og Kawaguchi var hentet i andre klubber. 

Graham Rixs første 10 kampe var da også bedre end forgængerens sidste 10 kampe og det lykkedes holdet at hente 11 point, ikke prangende, men en fremgang på 4 point. 

Milan Mandarics drømme om Premier League lå imidlertid langt væk, Pompey spillede ikke just super, og pointene kom ikke ind i det omfang det var ønsket. Så efter et år var det slut, marts måned 2003 blev slutningen på 56 kampe for Graham Rix. 

10-10-30 modelen gav

7 – 11 – 1,16 (i snit for kampene)

Et pointsnit på 1,16 er ikke imponerende, og ville give 53 point over de 46 kampe sæsonen varer, så Rix røg ud, og aldrig blev den succes han havde håbet på, trods et par supersignings.