10-10-30 Steve Claridge

Efter fyringen af Tony Pulis, blev den lokal fødte Steve Claridge der fik ansvaret som manager for holdet. Stve Claridge var ligeså spiller på holdet, og fik sin chance for at løfte holdet ud af den pauvre pointhøst. 

9 point havde holdet hentet i de sidste 10 kampe under Pulis, det fik den nye spillende manager i den grad ændret på! Med hele 16 point i de næste 10 kampe, fik Claridge høstet det antal point som klubejer Mandaric ønskede. Steve Clardige med tilnavnet ‘the tramp’, grundet hans mange klubber han havde været i, havde også en noget uortodoks tilgang til tingene. Således bad han alle spillerne på holdet spille £1000 (eller var det 100) på at Portsmouth ville vinde næste kamp. 

Det bet gik såmænd hjem, men FA var ikke helt tilfreds, da det ikke er tilladt at spille på kampe hvori man selv spiller! 

Men Steve Claridge kunne heller ikke få det til at køre, og da februar måned i 2001 og lakkede mod enden, gjorde den spillende managers ligeså. Claridge var tænkt om en overgangsfigur, indtil Milan Mandaric som klubejer fandt det rigtige navn! Det blev Graham Rix der skulle tage over efter Claridge, som til slut også måtte sande at pointene løb ud i sandet, og i hans sidste 10 kampe, blot hentede 7 point.

Men efter 10-10-30 modellen så hans statistik således ud

9 – 16 – 1,09.

Et pointsnit på 1,09 ville have givet 50 point i den næstbedste række, det antal der ville have været nok til at undgå nedrykning (som regel)