Reisebrev 07/08: When Sol Went Up To Lift The FA-Cup

Bo Johansen var en av flere medlemmer som fikk med seg da vi vant FA-cupfinalen i 2008. When Sol went up to lift the FA Cup, Bo was there, Bo was there.

Kamp: Pompey-Cardiff 1-0 – FA-cupfinale 17. mai 2008 (2007/08-sesongen)

 

Fredag d. 16/5

Jeg fløj over fredag formiddag og mødte vores andet daanske medlem Steen Houman I lufthavnen. Så vi fik os en god hyggelig Pompey-opladning snak i flyveren til Stanstead. Jeg boede på Hostel, ved Russel Square, som var helt i orden, når man er student på low-budget fodboldtur, og hellere vil bruge penge på  pints, Pompey-souveniers og shopping J

Så fredag eftermiddag gik der med lidt London-Shopping, og om aftenen mødtes vi med Joakim og en masse andre ankomne fra venneravpompey til nogle pints og indisk mad omkring Liverpool St. Mægtigt bra at få sat nogle ansigter og møde nogle af de andre ligesindede venneravpompey- tosser.

Joakim (til høyre) og Ragnar, (til og med en Port Vale fan!!! J) til en pre-dinner pint

Senere på aften mødtes vi op med en masse andre Pompey fans på pubben ’Chandos’ ved Trafalga Square, det var mægtig hyggeligt at møde nogle af de engelske fans og der blev sunget og drukket godt, og det norske flag blev vist frem!! (har ikke noget billede desværre)

 

Lørdag 17/5   FA Cup finale dag

Stod op ved 9-tiden og fik et solidt måltid, så man kunne være frisk til den store dag! Jeg tog tuben til Wembley Park og der mødte en et fantastisk syn og en utrolig intens stemning, da man kom ud fra stationen!

På trappen fra stationen

Mødtes op med alle de andre og fik billeter og derefter drak vi masser af pints lige ved siden af stadion. Fantastisk stemning og folk var superspændte for den største Portsmouth kamp i nyere historie!

Mig selv ved Bobby Moore statuen inden kampen!

Og formanden!!

Stemningen på stadion var helt fantatisk gennem hele kampen! Selve kampen husker jeg ikke så meget af, kun at vi var det bedste hold og at Kanu igen (som i semifinalen) var hvor han skulle være og kunne score et let mål efter at han havde brændt en kæmpe chance tidligere i kampen! Efter at have set kampen på DVD må jeg sige at vi var klart bedst uden at være fremragende, men at Cardiff var forholdsvis ufarlige! Men fantastisk jubel da slutfløjtet lød og da ”Sol when up, to lift the FA Cup”. Men helt fantastisk oplevelse og et fænomenalt fedt stadion

Steen der jubler!!

Da vi løfter pokalen!!

Spillerne ude på sejrsrunde!!

Wembley tømmes!!

Efter kampen var vi en del der tog ud at spise på en pub og drak nogle flere øl i nærheden af Wembley før vi tog ind mod byen, hvor vi senere mødtes på en pub med en masse Pompey fans, som også havde været på Chandos om fredagen!! Der var selvfølgelig en kæmpe bra stemning, bl.a. blev der sunge ”Alan Balls Blue and White Army” i et kvarter!! , ”PUP”, og ”Sol went up…”. Så det var en dejlig afslutning på en fantastisk weekend, hvor vi var med til at opleve det største I vores Pompey-tid!!

Pål og Duncan Hart (super flink fyr, som boede i Kenya!)

Om søndagen blev det til lidt sightseeing, og så nogle pints på samme sted som om fredagen med spændende nedryknings/mesterskabsdrama i den italienske Serie A inden det gik ud til Stanstead og hjem mod København!!

Tak til alle for en super fodboldtur!!

Martin, Duncan og Steen