Reisebrev 07/08: Pompey-debut i White Hart Lane

John Øyvind Polden fikk i 2008 oppleve sin første Pompey-kamp live. Det skjedde på White Hart Lane.

Kamp: Tottenham-Pompey 2-0 – 2007/08-sesongen

Lørdag 22/3 kl.9.00 er vi på tur til Tottenham og White Hart Lane uten billetter for å se Spurs spille mot favorittklubben min Portsmouth.

I det vi kommer ut fra undergrunnen møter vi en «trivelig fyr» som lurer på om vi skal ha billetter til kampen. Drømmen er i ferd med å gå i oppfyllelse. Etter at billettene er sikret senkes skuldrene, og vi inntar en «full English breakfast» på en gaterestaurant i Tottenham. To timer før kampstart er vi på plass utenfor White Hart Lane. Det er svært mye folk og stor stemning i gatene. Det er et imponerende stadion vi kommer inn på og vi finner plassene våre. Det er femten minutter til kampstart og det er kommet svært lite folk inn på stadion, men i løpet av disse minuttene fylles tribunene med 36000 tilskuere. Det er litt av en opplevelse å høre sangen fra tilhengerne.

Kampen er jevnspilt, men jeg må nok innrømme at Spurs vant fortjent 2-0. Etter kampen tømmes stadion like fort som den fyltes. Etter kampen er det like stor stemning i gatene, og 25 busser med Portsmouth-supportere drar sørover fra London. På tur til hotellet i Paddington må pappa (Arsenal-fan) innom Highbury. Jeg må si at det nye stadionet til Arsenal (Emirates Stadion) var litt av anlegg. Vi avsluttet en perfekt fotballdag med middag, øl og brus på en Arsenalpub hvor vi så Everton-West Ham på storskjerm. En fantastisk fotballopplevelse er over, men minnene vil vare.