Hvem er årets spiller 2022/23?

2022/23-sesongen er snart over. Mandag 17. april er siste frist for å stemme på hvem du mener har vært Pompeys beste denne sesongen.


VAP-NYHETER: Forrige sesong var det Sean Raggett som ble stemt fram som årets spiller av oss i Venner av Portsmouth. Gavin Bazunu var den eneste som var i nærheten av Raggett i antall stemmer.

Når det gjaldt årets unge spiller, var det Gavin Bazunu som ble kåret. Uten konkurranse.

Chris Gibbs delte ut en pris til Raggett på en middag (se bilde i den artikkelen som er linket over). I tillegg møtte undertegnede og to andre medlemmer Sean Raggett på treningsfeltet i september. Da fikk han den tradisjonelle flasken med akevitt.

Portsmouth FC har i en e-post bedt om at alle supporterklubber leverer navn på hvem de har kåret som årets spiller 2022/23 innen 19. april, men helst før. Vi har derfor satt frist til mandag 17. april.

SE OGSÅ: Tidligere årets spiller i Venner av Portsmouth

 

Slik stemmer du

Som tidligere år får hver medlem muligheten til å stemme én gang. Du stemmer slik:

– Gi tre poeng til den du mener var vår beste spiller, to poeng til den nest beste og ett poeng til den du mener var vår tredje beste spiller forrige sesong.

– Skriv navnet på den unge spilleren du mener fortjener å bli kåret til årets unge spiller. Kriteriene finner du lenger nede i artikkelen.

– Send dine stemmer til undertegnede på epost: joakim.ellingsen at gmail.com, eller skriv det inn som kommentar på vår facebookside.

 

Kandidatene

Du står fritt til å velge hvem du vil, men her er kandidatene som trolig vil få flest stemmer:

Connor Ogilvie har også denne sesongen vært stødig og god. Denne sesongen har han mest spilt venstreback og han har vist seg målfarlig. Han har faktisk scoret fem seriemål denne sesongen. Kun toppscorer Colby Bishop har scoret flere.

Joe Rafferty har vært veldig god på høyrebacken denne sesongen, bare så synd han har vært mye skadet. Har spilt 18 kamper, 17 i serien.

Sean Raggett har ikke vært like god denne sesongen som da han ble årets spiller forrige sesong, men Raggett spiller det meste og er stort sett solid. Står med 46 kamper og ett mål denne sesongen. 37 av kampene i serien.

Marlon Pack kom tilbake til sin moderklubb og startet sesongen fantastisk. Skader og formdupp har gjort at han ikke har klart å følge opp det som så ut til å bli en kjempesesong, men alt i alt har han vært blant våre beste spillere. Står med 29 kamper og to mål, 24 av kampene er i serien.

Joe Morrell har gjort en rekke gode kamper for oss, men hans to røde kort har også ødelagt en del. Spiller mye for Wales og presterer på høyt internasjonalt nivå. Litt varierende i League One, men er på sitt beste blant våre aller beste spillere. Står med 31 kamper og ett mål denne sesongen, 25 av kampene i serien.

Ronan Curtis har i likhet med flere andre på denne listen vært ustabil, men på sitt beste vært veldig god. Dessverre ute med langvarig skade nå. Står med 35 kamper og sju mål denne sesongen, 25 kamper og to mål i serien.

Colby Bishop er en soleklar favoritt da han er vår suverene toppscorer og vår første spiss siden Brett Pitman som har scoret mer enn 20 mål. Skal være ønsket av flere klubber i Championship og det kommer trolig bud i sommer. Står med 44 kamper og 23 mål så langt. I serien 38 kamper og 19 mål.

 

Årets unge spiller

Kriteriet for å bli kåret til årets unge spiller er at kandidaten ikke kan være eldre enn 21 år ved sesongstart. Det er litt flere kandidater i år enn i fjor. De er:

Josh Oluwayemi har vært vår andrekeeper hele sesongen, men han har faktisk fått totalt åtte førstelagskamper. Tre i serien og fem i cupen. Det har vært et par tabber, men han har også levert gode prestasjoner.

Zak Swanson har vært frisk på høyrebacken i flere kamper, men har slitt en del med skader. Han står med totalt 25 kamper og 2 mål. 15 kamper har vært i ligaen.

Ryley Towler ble hentet i januar, men har fått mye spilletid som midtstopper etter at han ble hentet fra Bristol City. Har havnet en del på benken den siste tiden, men mye lovende fra den unge stopperen. Står med 16 ligakamper og to mål for Pompey denne sesongen.

Jay Mingi har hatt noen strålende kamper på midtbanen vår denne sesongen, men har også slitt med en del skader. Kontakten hans går ut i sommer og det ser ut til å bli vanskelig å bli enig med den unge midtbanemannen. Det har da også vært interesse fra Championship-klubber. Har spilt 26 kamper og scoret ett mål for Pompey denne sesongen. 17 av kampene har vært i serien.

Dane Scarlett var det enorme forventninger til da han kom på lån fra Tottenham i starten på sesongen. Står med 37 kamper og seks mål for Pompey. I serien har det vært 31 kamper og fire mål. Det har variert veldig i prestasjonene, noe som ikke er uvanlig fra så unge spillere. Han har alt i alt ikke klart å leve opp til de store forventningene, men han har i glimt vist hva som bor i ham.

Paddy Lane kom fra Fleetwood i januar og har spilt ti kamper for Pompey etter overgangen. Noe varierende prestasjoner, men det er noe her.

 

Svarfrist

Siste frist for å stemme er altså mandag 17. april.

Sean Raggett sammen med Joakim Ellingsen, Øyvind Velde og Martin Grimstvedt.